Cseke: M-am gândit la demisie, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că s-a gândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de la maternitatea Giuleşti, din cauza "responsabilităţii morale", dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu este subordonat ministerului.

58 afișări
Imaginea articolului Cseke: M-am gândit la demisie, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă

Cseke: M-am gândit la demisie, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"M-am gândit (la demisie-n.r.), nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă", a spus Cseke.

Întrebat de jurnalişti când s-a gândit să demisioneze, ministrul a răspuns "nu astăzi" (miercuri-n.r.), adăugând că demisiile ar trebui cerute în altă parte.

Cseke a explicat că maternitatea Giuleşti nu se află în subordinea sa din punct de vedere administrativ, ci în gestiunea Primăriei Generale a Capitalei, şi că ministerul şi-a respectat atribuţiile în ceea ce priveşte asigurarea dotării cu medicamente şi materiale sanitare.

"Regret că acest subiect a fost politizat, nu ar trebui să politizăm, ci să ajutăm familiile în suferinţă, cu concluziile care trebuie trase", a spus ministrul.

El a precizat totodată că nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici