Video Cseke: Unele autorităţi locale au crescut cu până la 60% chiria la cabinetele medicilor de familie - VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi, că în problema medicilor de familie nu s-a vorbit despre faptul că unele autorităţi locale au crescut nivelul chiriei percepute pentru cabinetele medicale cu până la 50-60%, precizând că cea mai mare creştere i-a fost semnalată în Bucureşti.

585 afișări

"Este inacceptabil să creşti chiria de la un euro la 50-60 de euro pe metru pătrat", a spus ministrul Cseke Attila, la conferinţa cu tema "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de agenţia Mediafax şi Eureko.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că autorităţile locale trebuie să înveţe că "nu trebuie să faci comerţ cu medicii de familie" şi că nu acesta este domeniul în care "trebuie să ne arătăm muşchii".

Cseke Attila a precizat că va semnala creşterea nejustificat de mare a chiriilor printr-o adresă, întrucât majorarea i se pare nepermisă.

"Sper că sănătatea va fi o temă de dezbatere şi la nivelul autorităţilor locale. Fiecare partid va trebui să vină cu un program realist", a mai spus ministrul Cseke Attila.

Măsurile de reformare a sistemului de sănătate şi consecinţele introducerii coplăţii sunt analizate de reprezentanţi ai autorităţilor publice şi jucători privaţi din domeniul serviciilor medicale şi al asigurărilor la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de agenţia Mediafax şi Eureko.

Conferinţa a fost deschisă de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care a vorbit despre stadiul reformei sistemului sanitar în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici