Csibi Istvan, pus în libertate de Tribunalul Argeş

Tribunalul Argeş a decis, joi, judecarea în libertate a omului de afaceri Csibi Istvan, într-un dosar în care este vizat pentru delapidare şi spălare de bani de peste patru milioane de euro, cu interdicţia de a părăsi ţara, însă soluţia poate fi atacată cu recurs.

32 afișări
Imaginea articolului Csibi Istvan, pus în libertate de Tribunalul Argeş

Csibi Istvan, pus în libertate de Tribunalul Argeş (Imagine: Radu Dorulet/Mediafax Foto)

"Se înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Csibi Istvan cu măsura preventivă de obligare de a nu părăsi ţara. Se instituie în sarcina inculpatului următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat, să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme", potrivit sentinţei de joi a Tribunalului Argeş.

Totodată, instanţa a stabilit că Csibi Istvan nu poate să se apropie de ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar şi să comunice cu aceştia direct sau indirect.

Este pentru a doua când Tribunalul Argeş admite înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu obligaţia de a nu părăsi ţara în cazul lui Csibi Istvan. O decizie în acest sens a mai fost luată în 22 septembrie, însă la recurs Curtea de Apel Piteşti a hotărât menţinerea arestării preventive.

În martie, instanţa supremă a decis strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti la cel din Argeş, a acestui proces, în care Csibi Istvan este acuzat de instigare la delapidare şi spălare de bani.

Tribunalul Argeş a decis judecarea omului de afaceri în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara, însă soluţia poate fi atacată cu recurs.

Acest proces va fi reluat în 19 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici