CSM a avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea codurilor penale

CSM a avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea codurilor penale, la cererea ministrului Justiţiei. Tudorel Toader va trimite proiectul de lege în Guvern.

513 afișări
Imaginea articolului CSM a avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea codurilor penale

CSM a avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea codurilor penale

Ministrul Justiţiei a cerut, miercuri, suplimentarea ordinii de zi a şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii cu proiectul privind modificarea codurilor şi a cerut avizarea acestuia de către CSM. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, la cea de-a doua dezbatere pe tema proiectelor de modificare a codurilor penale, că va ţine cont doar de propunerile care vizează decizii ale Curţii Constituţionale, urmând ca săptămâna aceasta să trimită iniţiativele la guvern şi parlament.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a trimis ministrului Justiţiei mai multe propuneri pentru modificarea proiectului de modificare a Codului Penal, susţinând că acesta poate crea confuzie între confiscarea extinsă şi confiscarea specială. Dacă probele administrate în cauză conduc la existenţa unor "bunuri produse sau dobândite prin săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală", acestea ar trebui supuse confiscării speciale, arată CSM. Acesta propune ca proiectul să prevadă confiscarea extinsă ca fiind dispusă "dacă persoana este condamnată pentru comiterea unei infracţiuni susceptibile să îi procure un folos material şi pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de patru ani sau mai mare".

Potrivit Ministerului Justiţiei, "Confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de cinci ani înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanţei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici