CSM a dat aviz negativ pentru reînvestirea Codruţei Kovesi

Codruţa Kovesi a primit, joi, aviz negativ pentru reînvestirea în funcţia de procuror general al României, fiind respinsă propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

226 afișări
Imaginea articolului CSM a dat aviz negativ pentru reînvestirea Codruţei Kovesi

CSM a dat aviz negativ pentru reînvestirea Codruţei Kovesi (Imagine: Mediafax Foto)

Toţi cei cinci membri ai Secţiei pentru procurori ai CSM au votat împotriva menţinerii Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general.

Singurul vot "pentru" a fost cel al ministrului Justiţiei.

Cei care au votat sunt împotriva Codruţei Kovesi sunt Dan Chiujdea, prim-procuror la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, Bogdan Licu, procuror în cadrul Parchetului Tribunalului Bucureşti, Cristian Deliorga, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa, Liviu Dăscălescu, procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Graţiana Isac, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Întrebările pe care le-au pus membrii Secţiei pentru procurori a CSM au vizat chestiuni mai mult personale decât tehnice.

După anunţarea votului, ministrul Cătălin Predoiu a refuzat să facă declaraţii.

În schimb, Codruţa Kovesi a spus că nu doreşte să comenteze decizia CSM, însă s-ar fi aşteptat ca interviul să conţină mai multe întrebări pe teme tehnice privind managementul Ministerului Public, decât declaraţiile publice pe care le-a făcut la adresa activităţii Consiliului.

"Este o decizie ce ţine de şeful statului. Voi îndeplini mandatul până în ultima zi, iar raportul de activitate prezentat este o oglindă a întregii mele activităţi", a spus Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici