CSM a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu, şeful Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), anchetat în dosarul în care a fost arestat preventiv deja Cătălin Voicu.

36 afișări
Imaginea articolului CSM a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu

CSM a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Judecătorul Costiniu este citat pentru audieri, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Costiniu este în concediu de odihnă din 1 aprilie, pentru o perioadă de 15 zile.

Judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la instanţa supremă sunt puşi sub acuzare în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, arestat pentru corupţie în 30 martie.

Judecătorul Florin Costiniu este preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ. În 17 septembrie 2009, judecătorul Cristian Jipa de la Tribunalul Bucureşti - cel care a şters prejudiciul din cazul Rafo şi a separat dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu de cel al Ioanei Maria Vlas - a fost promovat la Secţia penală a instanţei supreme, Consiliului Superior al Magistraturii admiţând candidatura acestuia, în urma unui simplu interviu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici