CSM a respins cererea judecătorului CCR Gheorghe Stan de a i se rezerva un post la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Plenul CSM a respins cererea formulată de Gheorghe Stan de a-i fi rezervat un post de procuror în cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie până la încetarea mandatului de judecător CCR, care durează 9 ani.

901 afișări
Imaginea articolului CSM a respins cererea judecătorului CCR Gheorghe Stan de a i se rezerva un post la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM a respins cererea judecătorului CCR Gheorghe Stan de a i se rezerva un post la SIIJ

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii domnului Stan Gheorghe referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, se arată în minuta Consiliului.

În cadrul plenului, 5 voturi au fost pentru admitere, un vot pentru admiterea cererii, însă la altă unitate de parchet, şi 9 voturi pentru respingerea solicitării lui Stan.

Gheorghe Stan a fost numit, la începutul lunii mai 2019, judecător la Curtea Constituţională Română. Iniţial, a deţinut funcţia de procuror-şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Mandatul de judecător la Curtea Constituţională este de 9 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gheorghe stan,
csm,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici