CSM aprobă o întâlnire între şefii de parchete pentru a discuta practica neunitară în materie penală

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat, marţi, solicitarea Institutului Naţional al Magistraturii pentru a organiza şi desfăşura o întâlnire între procurorii şefi de secţie din parchete, pentru a dezbate practica neunitară în materie penală şi procesual penală.

98 afișări
Imaginea articolului CSM aprobă o întâlnire între şefii de parchete pentru a discuta practica neunitară în materie penală

CSM aprobă o întâlnire între şefii de parchete pentru a discuta practica neunitară în materie penală



Potrivit ordinii de zi a CSM, Institutul Naţional al Magistraturii a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii aprobarea metodologiei de organizare şi desfăşurare a întâlnirilor procurorilor şefi de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, în vederea identificării şi dezbaterii aspectelor de practică neunitară în materie penală şi procesual penală.

,,Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a aprobat Metodologia de organizare şi desfăşurare a întâlnirilor procurorilor şefi de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, dedicate identificării şi dezbaterii aspectelor de practică neunitară în materie penală şi procesual penală”, se mai arată în minuta Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit metodologiei de organizare, la întâlnire participă procurorii şefi de secţie din cadrul PÎCCJ şi din cadrul curţilor de apel, însă mai sunt invitaţi să ia parte reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Ministerului Justiţiei, precum şi agenţii guvernamentali ai României la CEDO şi CJUE, în funcţie de tematică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici