CSM: Procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru au fost suspendaţi din funcţii

Procurorii George Bălan, membru CSM, şi Marcel Sâmpetru, cercetaţi de procurorii anticorupţie, au fost suspendaţi din funcţii, miercuri, de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

1059 afișări
Imaginea articolului CSM: Procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru au fost suspendaţi din funcţii

CSM: Procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru au fost suspendaţi din funcţii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a spus că la acest moment este dispusă începerea urmăririi penale în cazul procurorilor Bălan şi Sâmpetru şi că în prezent continuă percheziţiile începute miercuri dimineaţă în acest caz.

Atât Alina Ghica, cât şi vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, au spus că nu au vorbit cu Bălan şi Sâmpetru.

"Aştept ca instituţiile judiciare să îşi spună cuvântul în acest caz", a precizat Alina Ghica.

Vicepreşedintele Consiliului a precizat că în cazul lui Sâmpetru a fost dispusă încetarea detaşării la CSM, iar Bălan a fost suspendat din funcţia de membru al CSM, începând de miercuri.

Potrivit surselor citate, Marcel Sâmpetru a fost consilierul lui Bălan şi, de la începutul anului, era detaşat în aparatul tehnic, la Direcţia Resurse Umane a CSM.

Întrebată dacă situaţia creată de Bălan şi Sâmpetru afectează justiţia, Hăineală a spus că nu este o problemă care să angreneze instituţia.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că a încuviinţat, marţi, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii având calitatea de învinuiţi.

Procurorul George Bălan, membru CSM, a declarat, miercuri, că nu a săvârşit nicio infracţiune şi că a văzut la televizor acuzaţiile care i se aduc, precizând că în legătură cu numirile la Parchet şi DNA el nu a vorbit cu nimeni despre nume, ci doar despre principii.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în perioada sa de interimat la Cotroceni exclude schimbarea procurorurului general Codruţa Kovesi precum şi orice schimbare în instituţii precum DNA şi Parchetul General.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici