CSM: Reputaţia fostului şef DGA, Sîntion Marian Rolf, afectată în perioada 2006 - 2007

Reputaţia fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Sîntion Marian Rolf, în prezent procuror în cadrul Parchetului instanţei supreme, a fost afectată în perioada 2006 - 2007, de afirmaţiile denigratoare lansate în spaţiul public la adresa sa, a hotărât CSM.

1005 afișări
Imaginea articolului CSM: Reputaţia fostului şef DGA, Sîntion Marian Rolf, afectată în perioada 2006 - 2007

CSM: Reputaţia fostului şef DGA, Sîntion Marian Rolf, afectată în perioada 2006 - 2007 (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, miercuri, ca întemeiată cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul Sîntion Marian Rolf, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cererea de apărare a reputaţiei profesionale a fost formulată de Sîntion pe 4 aprilie 2007.

El a solicitat Consiliului luarea măsurilor legale în raport cu faptul că în perioada 2006 - 2007, în spaţiul public au fost lansate o serie de afirmaţii denigratoare referitoare la activitatea sa în calitate de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi la motivul demisiei sale, care i-au adus ulterior grave prejudicii, afectându-i reputaţia profesională în calitate de procuror.

Plenul CSM a apreciat că "afirmaţiile denigratoare lansate în spaţiul public la adresa domnului Sîntion Marian Rolf, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sunt lipsite de suport obiectiv şi au afectat reputaţia profesională a acestuia".

La începutul anului 2008, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că nu are competenţă de a verifica bună reputaţie a lui Sîntion Marian-Rolf, cu privire la modul în care şi-a exercitat atribuţiile postului de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Internelor, apreciind că nu a exercitat atribuţii judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici