CSM transmite că Ana Birchall a lansat afirmaţii eronate: Alegaţia are scopul exclusiv al decredibilizării Consiliului

CSM reacţionează la declaraţiile Anei Birchall cu privire la absenţa unui răspuns al Consiliului privind rapoartele GRECO şi arată că afirmaţiile ministrului Justiţiei sunt contrazise de lege, subliniind că au fost lansate eronat pentru a decredibiliza activitatea instituţiei.

427 afișări
Imaginea articolului CSM transmite că Ana Birchall a lansat afirmaţii eronate: Alegaţia are scopul exclusiv al decredibilizării Consiliului

CSM transmite că Birchall a lansat afirmaţii eronate:Alegaţie cu scopul decredibilizării Consiliului

„Precizările Consiliului Superior al Magistraturii faţă de dezinformările ministrului justiţiei, Ana Birchall, care impută Consiliului Superior al Magistraturii „uzurparea atribuţiilor Ministerului Justiţiei” prin iniţierea unor propuneri de modificare legislativă şi întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO: Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ necesar bunei desfăşurări a activităţii judecătorilor şi procurorilor”, informează CSM, printr-un comunicat de presă publicat pe Facebook.

În ceea ce priveşte întârzierea transmiterii poziţiei privind cele două rapoarte GRECO, Consiliul subliniază că dezbaterea nu a avut loc deoarece cvorumul nu a putut fi intrunit din cauza absenţei unor membri.

„Afirmaţiile ministrului justiţiei, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea nr. 317/2004, alegaţia acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind intenţionat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activităţii Consiliului Superior al Magistraturii”, mai arată sursa citată.

Precizările vin după ce Ana Birchall a declarat, miercuri, că a aşteptat un punct de vedere de la CSM, dar „CSM era preocupat să modifice legea ANI”.

Birchall a mai anunţat că nu a primit punctul de vedere de la CSM pe raportul GRECO şi MCV. Ministrul a afirmat că speră ca în cursul zilei de miercuri să primească punctul de vedere solicitat de la CSM.

Taguri:
csm,
birchall,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici