Cu bicicleta la "RAR" şi radarul cu "ochii" pe tine. Bicicliştii din Marea Britanie ar putea avea limite de viteză şi plăcuţe de înmatriculare

Bicicliştilor din Regatul Unit al Marii Britanii li se vor putea impune limite de viteză şi ar putea avea nevoie de plăcuţe de înmatriculare, potrivit Sky News.

417 afișări
Imaginea articolului Cu bicicleta la "RAR" şi radarul cu "ochii" pe tine. Bicicliştii din Marea Britanie ar putea avea limite de viteză şi plăcuţe de înmatriculare

Cu bicicleta la "RAR" şi radarul cu ochii pe tine. Bicicliştii din Marea Britanie ar putea avea limite de viteză şi plăcuţe de înmatriculare

Bicicliştii ar putea avea limite de viteză de 20 de mile (32 de km) pe oră şi ar putea avea nevoie de plăcuţe de înmatriculare, după ce secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps, a anunţat o modificare a legislaţiei rutiere.

La mai puţin de două săptămâni după ce a promis că va crea o lege privind accidentele mortale din cauza mersului periculos cu bicicleta, care va trata bicicliştii vinovaţţi la fel ca pe cei care conduc maşini, Shapps a declarat că doreşte să oprească anumite comportamente pe şosele.

El a declarat pentru Daily Mail: „Undeva unde bicicliştii nu încalcă de fapt legea este atunci când depăşesc viteza, iar acest lucru nu poate fi corect, aşa că propun în mod categoric extinderea restricţiilor privind limita de viteză pentru biciclişti. În special acolo unde există limite de 20 de mile pe oră pe un număr tot mai mare de drumuri, bicicliştii le pot depăşi cu uşurinţă, aşa că vreau ca limitele de viteză să se aplice şi bicicliştilor. Evident, acest lucru duce la întrebarea: "Ei bine, cum veţi recunoaşte un biciclist? Ai nevoie de plăcuţe de înmatriculare şi de asigurare? Şi astfel de lucruri”, a declarat el pentru ziar.

Shapps a spus că propune o revizuire a modului de urmărire a bicicliştilor care încalcă legea.

Codul rutier şi limitele de viteză din Legea privind traficul rutier se aplică doar autovehiculelor şi şoferilor acestora. Deşi autorităţile locale pot impune limite de viteză pentru biciclişti, acest lucru a fost făcut foarte rar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici