Cu cât ar putea creşte salariile bugetarilor în 2011. De unde face Guvernul rost de bani

Singurele metode prin care statul poate creşte salariile bugetarilor în 2011, aşa cum au fost ele anunţate de către oficialii Guvernului, sunt disponibilizările, renunţarea la al 13-lea salariu şi la primele de vacanţă pentru a le include în salariul lunar şi posibila reducere a CAS.

22 afișări
Imaginea articolului Cu cât ar putea creşte salariile bugetarilor în 2011. De unde face Guvernul rost de bani

Cu cât ar putea creşte salariile bugetarilor în 2011. De unde face Guvernul rost de bani (Imagine: Catalina Filip/Mediafa Foto)

În timp ce procentul cu care vor creşte salariile bugetarilor anul viitor, când expiră efectele legii din iunie prin care acestea au fost micşorate cu 25%, este în continuare necunoscut, ceea ce este sigur este că statul nu va cheltui anul viitor mai mult de 39 de miliarde de lei pe salariile angajaţilor proprii şi că în ianuarie 2011 numărul acestora trebuie să fie sub 1,29 milioane.

Conform calculelor gândul, prin renunţarea la al 13-lea salariu şi la primele de vacanţă s-ar putea opera o creştere medie de până la 15% din salarii, iar prin disponibilizarea a încă 40.000 de bugetari până la finele acestui an s-ar putea efectua o majorare de încă 3%.

Prin disponibilizările de până acum Guvernul a obţinut posibilitatea de a majora doar cu 2,56% salariile în 2011.

Citeşte mai multe despre salariile bugetarilor din 2011 pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici