Cu cât au scăzut salariile bugetarilor? Sporurile menţin lefurile funcţionarilor în topul celor mai mari salarii

Tăierea salariilor bugetarilor cu 25% a produs o furtună atât la nivel social, cât şi la nivel politic. Şi dacă reprezentanţii puterii, în frunte cu preşedintele Traian Basescu, au afirmat de nenumărate ori că sistemul bugetar este un sistem bolnav, care consumă resurse şi care trebuie reformat, singura soluţie fiind concedierile şi reducerea cheltuielilor, chiar şi după aceste reforme, datele arată că administraţia publică înghite în continuare destul de mulţi bani, în condiţiile în care salariul mediu în domeniu se menţine printre cele mai ridicate.

142 afișări
Imaginea articolului Cu cât au scăzut salariile bugetarilor? Sporurile menţin lefurile funcţionarilor în topul celor mai mari salarii

Cu cât au scăzut salariile bugetarilor? Sporurile menţin lefurile funcţionarilor în topul celor mai mari salarii (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Ultimele date de la Institutul National de Statistica (INS) arată că, după tăierea cu 25%, salariul mediu brut în administraţia publică a ajuns la 2.301 lei, adică un câştig "în mâna" de 1.653 de lei.

Spre comparaţie, în domenii precum industrie în general, industria chimică, cea prelucrătoare, în construcţii, tranzacţii imobiliare sau fabricarea de maşini şi utilaje, lefurile nete nu depăşesc 1.500 de lei.
Citeşte mai multe despre salariile bugetarilor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici