Cu ce impresii pleacă turiştii străini din România. „Nimic de văzut, nimic de făcut. Luaţi-mă de-aici!”

Mulţi dintre turiştii străini care ajung în România pleacă cu o impresie bună, recomandând şi altora să vină cât mai curând. Alţii, în schimb, se simt atât de prost la noi, încât opiniile lor, exprimate pe site-urile turistice, întreţin impresia generală negativă pe care România o lasă în străinătate

491 afișări
Imaginea articolului Cu ce impresii pleacă turiştii străini din România. „Nimic de văzut, nimic de făcut. Luaţi-mă de-aici!”

Cu ce impresii pleacă turiştii străini din România. „Nimic de văzut, nimic de făcut. Luaţi-mă de-aici!” (Imagine: Marius Vasilica/Arhiva Mediafax Foto)

"Este una dintre cele mai frumoase ţări din Europa". "Oamenii sunt mereu dispuşi să te ajute şi oriunde întâlneşti vorbitori de engleză".

Sunt opiniile cel mai des întâlnite pe care străinii ajunşi în România le lasă pe site-urile de recomandări pentru turişti. Însoţite de cele mai multe ori şi de menţiunea că, înainte să ajungă în ţara noastră, s-au găsit destui care să le atragă atenţia că se expun unui mare pericol. De ce are România o imagine atât de proastă în străinătate? Explicaţia poate fi găsită în acelaşi loc - turişti care s-au simţit mizerabil la noi în ţară şi care simt nevoia să-i avertizeze pe ceilalţi.

"Deseori sunt întrebat care este locul meu preferat din toată lumea. Am o jumătate de duzină de destinaţii în minte. Dar dacă mă întrebi care este locul pe care îl prefer cel mai puţin, îţi răspund fără ezitare - România. Am petrecut 20 de zile aici, explorând ţara de la est la vest, de la nord la sud. Cel mai interesant lucru pe care localnicii mi l-au putut arăta este palatul construit de dictatorul lor, Ceauşescu. Mi s-a arătat clădirea în mod repetat şi am dat din cap mimând o admiraţie falsă. E mare? Da! E frumoasă? Nu. În schimb comunistă, pătrată, masivă şi urâtă este. Apartamentul în care am stat era situat în centrul Capitalei. Ziua era bine, însă după 10 seara eram martorul a ceva periculos şi unic în lume. Bogaţii oraşului se simt liberi să gonească pe străzi în Porsche-urile lor cu o sută de mile la oră. E colosal. Traversezi strada, auzi mai întâi mugetul motorului, apoi vezi bolidul trecând ca o săgeată. Am stat la trei metri de moarte", scrie un britanic despre perioada petrecută în România, anul trecut, pe site-ul TripAdvisor.

Citeşte mai multe despre impresiile cu care pleacă turiştii străini din România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici