Cu ce s-au tratat românii în pandemia de Covid-19? Nurofenul conduce topul celor mai vândute medicamente

  • Pandemia de COVID-19 a crescut vânzările din farmacii în luna martie
  • Cele mai cumpărate zece produse cumulează 55 milioane de unităţi
  • Vânzările Paracetamol au fost de trei ori mai mari faţă de perioada ianuarie-august 2019
698 afișări
Imaginea articolului Cu ce s-au tratat românii în pandemia de Covid-19? Nurofenul conduce topul celor mai vândute medicamente

Nurofen, Paracetamol şi Parasinus, cel mai bine vândute medicamente în pandemie

Într-un an de criză, medicamentele de răceală, durere sau pentru bolile de inimă au fost cele mai vândute zece produse, îţi spune Ziarul Financiar. Astfel că românii au cumpărat 374 milioane de cutii de medicamente în primele opt luni ale anului.

Pe primul loc după volumele vândute este Nurofen, brandul britanicilor de la Reckitt Benckiser. 

Pacienţii români au cumpărat 9,7 milioane de unităţi de Nurofen în primele opt luni din 2020. Al doilea medicament vândut în pandemie a fost Parasinus, un brand pus pe piaţă tot de britanici. Parasinus are 7,7 milioane de unităţi vândute anul acesta.

Iar pe locul al treilea se plasează un brand produs în România, Paracetamol. Brandul Paracetamol a intrat direct pe locul al treilea în topul celor mai căutate medicamente anul acesta, după ce anul trecut se afla pe locul 22. Paracetamol are 6,5 milioane de unităţi vândute în primele opt luni.

Paracetamol a fost substanţa activă inclusă în tratarea simpto­melor uşoare de COVID-19, ceea ce a dus la o explozie a vânzărilor. Pentru a face faţă cererii, Zentiva a triplat capacitatea de producţie pentru paracetamol. Nu uita însă să nu te tratezi singur.

Supradoza de Paracetamol este cauza principală a insuficienţei hepatice.

Aspenter, pe locul 6 în top, are 6 milioane de unităţi vândute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici