Cu ce sumă de bani a sprijinit Patriarhia Română lupta împotriva Covid-19. De unde provin banii?

În cele două luni în care România s-a aflat în starea de urgenţă, Biserica a oferit ajutoare în valoare totală de peste 4,3 milioane euro (20.896.872 lei) către persoanele vulnerabile şi către instituţiile medicale afectate de pandemie. Suma a fost comunicată într-un raport al Sectorului Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale.

1285 afișări
Imaginea articolului Cu ce sumă de bani a sprijinit Patriarhia Română lupta împotriva Covid-19. De unde provin banii?

Cu ce sumă de bani a sprijit Patriarhia Română lupta împotriva Covid-19. De unde provin banii?

Banii au fost strânşi din donaţii, cu ajutorul platformei online “Ajuta cu Bucurie” şi a unei linii speciale TelVerde. Prin intermediul acestora s-au primit atât cereri de ajutor, cât şi oferte din partea celor care au vrut să sprijine: firme, donatori particulari, preoţi, psihologi şi voluntari pentru livrarea de produse la domiciliul celor vulnerabili şi izolaţi.

Sectorul Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale a încheiat opt contracte de sponsorizare pentru a distribui alimente persoanelor vulnerabile, serviciilor sociale şi unităţilor medicale din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor. Arhiepiscopia a colaborat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti în gestionarea cazurilor, potrivit Basilica.
 
Platforma “Ajuta cu Bucurie” a înregistrat 595 de oferte de voluntariat, 125 de cereri de ajutor din 20 de eparhii şi 608 de donaţii în lei şi valută în valoare de peste 221.000 lei. La acestea se adaugă donaţiile de pe platformele locale din toată ţara: linii telefonice, site-uri sau pagini de Facebook.
 
Numărul total de beneficiari a fost de 180.667: 38.141 de persoane plasate în izolare, 3.945 de persoane plasate în carantină, 78.841 de vârstnici singuri şi fără sprijin, 59.740 de persoane vulnerabile social. Ajutoarele, în valoare totală de 20.896.872 lei, au constat în: hrană caldă, pachete alimentare, apă îmbuteliată, cumpărături de strictă necesitate, plata facturilor, servicii de cazare pentru carantină, transport la servicii medicale, donaţii în produse igienico-sanitare şi aparatură medicală, dispozitive electronice pentru educaţie de la distanţă destinate elevilor.
 
Eparhiile au donat instituţiilor medicale echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi aparatură medicală, printre care şi teste pentru Covid-19 şi ventilatoare medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici