Cu gândul la România. Ziua în care eroii am fost noi

În ţara în care fericirea a ajuns la nivelul minus zece, numai optimiştii mai merg la vot. Acestea au fost primele cuvinte ale unei campanii care a schimbat România. În urmă cu un an, gândul a pornit împreună cu voi proiectele VREAU PREŞEDINTE şi VOTEŞTI sperând că democraţia, curajul de a spune şi de a face există în inimile românilor.

330 afișări
Imaginea articolului Cu gândul la România. Ziua în care eroii am fost noi

Cu gândul la România. Ziua în care eroii am fost noi

Nu ne-am înşelat. În doar două luni, am văzut cum un popor de Facebook s-a unit pentru prima oară după 25 de ani prin likeuri, shareuri, cuvinte, afişe, imagini, într-o nouă revoluţie. Revoluţia unei generaţii, o generaţie fără vârstă, fără graniţe, generaţia celor care iubesc libertatea şi se luptă pentru ea. O generaţie care vrea să nu mai fie condusă de incompetenţă, de interese,  o generaţie care vrea să voteze cinstit. O generaţie a celor care îşi sună  părinţii, prietenii şi le aduce aminte că viitorul ni-l facem împreună, că soarta noastră depinde de noi.

Lupta nu a fost una uşoară. În faţa unei clase politice care folosea toate mijloacele pentru a-şi satisface propriile interese, am demonstrat că cea mai puternică armă într-o democraţie este votul. Iar ei au pierdut lupta. Am demonstrat că România suntem noi, cei care gândim liber şi care ne apărăm drepturile. Iar democraţia nu poate exista în afara votului liber exprimat. Mai mulţi decât oricâţi în ultimii 20 de ani, românii au ieşit la vot pe 16 noiembrie, pentru a-i sancţiona pe cei pentru care democraţia şi libertatea sunt doar cuvinte de dicţionar. Au făcut-o nu pentru Ponta, nu pentru Iohannis. Au făcut-o cu gândul la viitor, au făcut-o cu gândul la România.

Ne-am luat ţara înapoi, însă lupta nu a luat sfârşit. Clasa politică paralizată de corupţie, incompetenţă şi frică a supravieţuit anului care a urmat alegerilor prezidenţiale, primul moment în care, după zeci de ani, românii au spus că aşa nu se mai poate. Din păcate, o tragedie cumplită, a scos românii din nou în stradă, iar Guvernul Ponta, care supravieţuise alegerilor de anul trecut, şi-a dat demisia pe 4 noiembrie. Sistemul a fost zgâlţâit însă nu învins, iar puterea schimbării stă în fiecare dintre noi, în capacitatea de a lupta pentru drepturile noastre, de a fi eroi, nu doar din când în când, ci în fiecare zi. Pentru că în fiecare zi trebuie să ne luăm ţara înapoi.

Citeşte continuarea materialului pe www.vreaupresedinte.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici