Cultură de canabis descoperită de DIICOT într-o comună din Neamţ. Trei persoane au fost reţinute

Trei bărbaţi au fost reţinuţi, joi, de procurorii DIICOT Neamţ pentru constituirea unui grup infracţional organizat care comercializa droguri de risc, iar în urma percheziţiilor făcute în acest caz a fost găsită, în locuinţa unuia dintre suspecţi, din comuna Dobreni, o cultură de canabis.

922 afișări
Imaginea articolului Cultură de canabis descoperită de DIICOT într-o comună din Neamţ. Trei persoane au fost reţinute

Cultură de canabis descoperită de DIICOT într-o comună din Neamţ. Trei persoane au fost reţinute

Potrivit unui comunicat al DIICOT Neamţ, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui George Tolontan şi Ştefan Cosmin Lupu, pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc, şi a lui Mircea Rădeanu, pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc.

Anchetatorii susţin că cei trei bărbaţi au constituit un grup infracţional organizat specializat în deţinerea şi comercializarea de droguri de risc în municipiul Piatra Neamţ şi comunele limitrofe din judeţul Neamţ.

În urma cercetărilor s-a stabilit că Mircea Rădeanu se aproviziona cu canabis de la George Tolontan, care deţinea o cultură într-o anexă a casei, în comuna nemţeană Dobreni.

De asemenea, cercetările au evidenţiat că, în perioada iulie 2014 - iulie 2015, Tolontan ar fi vândut prin intermediul lui Rădeanu circa 1,5 kilograme de canabis, cu 67.500 de lei.

Totodată, s-a stabilit că, în perioada ianuarie-iulie 2015, Ştefan Cosmin Lupu a achiziţionat, în mod repetat, droguri de risc de la Rădeanu, pe care le comercializa unor consumatori din Piatra Neamţ, cu sume cuprinse între 60 şi 65 de lei gramul.

În cursul zilei de miercuri, procurorii DIICOT Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, i-au prins în flagrant pe Rădeanu şi Lupu având asupra lor cantitatea de aproximativ 10 grame de canabis, destinată comercializării.

Cu ocazia percheziţiei făcute la domiciliul lui Rădeanu, a fost găsită cantitatea de 50 de grame de fragmente vegetale, de culoare verde oliv, un aparat de mărunţit şi un cântar electronic, folosite pentru porţionarea dozelor de canabis. De asemenea, a fost găsit un comprimat de culoare verde ce conţinea MDMA, drog de mare risc.

La percheziţia făcută la domiciliul lui Tolontan, într-o anexă a imobilului au fost identificate două spaţii special amenajate pentru însămânţarea, cultivarea, creşterea plantelor de canabis în mediul artificial.

Cele două spaţii erau prevăzute cu sistem de iluminare artificială, sistem de ventilaţie şi climatizare, pentru a crea mediul propice dezvoltării plantelor de canabis.

La percheziţie au fost găsite şase plante ajunse la maturitate, care urmau a fi recoltate şi uscate, având masa totală de aproximativ 10 kilograme, 184 de grame de fragmente vegetale în stare uscată şi 15 ghivece în care erau plantate seminţe de canabis.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamţ, al BCCO Bacău şi al SIPI Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici