Cum a fost capturată la Constanţa heroină în valoare de peste 45 de milioane de euro

  • Cantitatea de droguri cântărea mai exact 1.452 de kg.
  • S-a stabilit că marfa avea o concentraţie de 55%.
  • Peste 90 de poliţişti au fost angrenaţi în operaţiune.
300 afișări
Imaginea articolului Cum a fost capturată la Constanţa heroină în valoare de peste 45 de milioane de euro

Cum a fost capturată la Constanţa heroină în valoare de peste 45 de milioane de euro

România tocmai a făcut a 2-a cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani. Cantitatea prinsă de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la serviciul Antidrog a fost de peste o tonă şi jumătate

Oana Pâţu, adjunctul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism îţi spune că operaţiunea a fost începută încă de anul trecut iar ancheta investigaţiile s-au întism pe mai bine de 9 luni. 

OANA DANIELA PÂŢU procuror şef adjunct DIICOT

”Drogurile cu o înaltă puritate au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 de milioane de euro şi au fost transportate în containere care au ajuns în portul Constanţa, pe cale maritimă 01:13 CUT 01:38 Acţiunea a fost sprijinită de autprităţi judiciare din ţări din vestul Europei. S-a beneficiat de sprijinul Europol, Eurojust şi a DEA”.

La captura istorică au contribuit aproximativ 90 de poliţişti.

O spune Adrian Lambrino, directorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate

În ultimele două zile s-au făcut 8 percheziţii iar în momentul de faţă sunt cercetate 9 persoane.

Mai mult sunt efectuate cercetări şi în ţările de jos acolo unde deja au ajuns 3 ofiţeri români împreună cu un analist senior detaşat de Europol/

ADRIAN LAMBRINO, directorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate:

”S-a concluzionat că drogurile au o concentraţie de peste 55% fapt ce indică o calitate superioară pentru acest tip de drog. Drogurile erau disimulate în containere cu materiale de construcţii care au circulat pe ruta Iran-România cu destinaţa finală în Vestul Europei”. 

Îţi mai spun că anul trecut poliţiştii au mai spart o bornă când au făcut cea mai mare captură de haşiş şi pastile Captagon din România.

Pe atunci anchetatorii au descoperit într-unul din containerele venite din Siria 1,4 tone de haşiş şi alte 4 milioane de pastile Captagon.

Toată cantitatea de droguri valora aproximativ 80 de milioane de euro

Eduard Miriţescu, adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române vrea să îţi spună care mai sunt cifrele potrivit ultimului bilanţ făcut de ei.

EDUARD MIRIŢESCU împuternicit adjunct IGPR:

”Au fost desfăşurate 810 acţiuni operative în cadrul cărora au fost efectuate peste 2.000 de percheziţii domiciliar, fiind reţinute aproape 1.000 de persoane şi arestate preventiv. Au fost destructurate 35 de grupuri infracţionale specializate pe linia traficului de droguri, formate din aproape 300 de membrii, fiind trimise în judecată aproape 1.000 de persoane. De asemenea a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2 tone şi jumătate de droguri”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici