Cum a fost sancţionat un timişorean care şi-a aruncat salteaua lângă un container de haine - FOTO

Un timişorean care şi-a aruncat salteaua folosită lângă un container de haine a primit o amendă de 6.000 de lei. Poliţiştii locali din Timişoara l-au identificat după ce au urmărit imaginile.

1133 afișări
Imaginea articolului Cum a fost sancţionat un timişorean care şi-a aruncat salteaua lângă un container de haine - FOTO

Cum a fost sancţionat un timişorean care şi-a aruncat salteaua lângă un container de haine - FOTO

Poliţia Locală Timişoara anunţă, luni, că a dat sancţiuni de 3.000 şi 6.000 de lei celor prinşi cu ajutorul camerelor de supraveghere aruncând deşeuri pe domeniul public

„Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului au continuat şi în acest an să acţioneze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deşeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât şi ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraş, acestea fiind de un real sprijin în surprinderea celor care abandonează deşeuri pe domeniul public”, anunţă sursa citată.

Astfel, în aceste zile, un cetăţean care a abandonat deşeuri de mari dimensiuni lângă un container cu haine folosite şi a fost sancţionat cu 6.000 lei, precum şi cu obligativitatea de a ridica salteaua.

De asemenea, alte trei persoane care au fost surprinse cu ajutorul camerelor abandonând gunoaie pe străzi au fost sancţionate cu câte 3.000 lei, şi acestea fiind puse să strângă deşeurile.

„Sancţiunile sunt aplicate conform Legii 211/2011 modificată prin Legea nr. 188/2019, care specifică faptul că abandonarea de deşeuri în alte locuri se sancţionează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistaţi fiind obligaţi şi să ia măsuri de igienizare a locaţiei, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locaţia în termenul stabilit şi de a preda deşeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancţionat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului”, adaugă Poliţia Locală Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici