Cum a obţinut un pretins ofiţer de informaţii şi poliţist din Alba 130.000 de lei de la o femeie

Un bărbat din Alba Iulia s-a dat drept ofiţer de informaţii, funcţionar la Finanţe şi poliţist şi a înşelat o femeie cu 130.000 de lei.

544 afișări
Imaginea articolului Cum a obţinut un pretins ofiţer de informaţii şi poliţist din Alba 130.000 de lei de la o femeie

Mediafax FOTO

Potrivit IPJ Alba, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, folosindu-se de calităţi false, bărbatul ar fi reuşit să convingă două persoane să îi dea sume de bani.

Acesta i-ar fi spus unei femei din Sebeş că este ofiţer de informaţii şi recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranţă naţională. El a condiţionat angajarea de îndeplinirea unor „misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane şi contractarea unor credite pentru obţinerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de „agenţie” în misiuni de siguranţă naţională.

„Ar fi obţinut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal”, arată poliţiştii.

În cursul lunii iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia şi, prezentându-se drept funcţionar al administraţiei financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administraţia fiscală.

De asemenea, tot în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofiţer de poliţie şi l-ar fi ameninţat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier.

În acest caz, tânărul nu a dat curs solicitării.

Poliţiştii rutieri l-au depistat joi pe bărbat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru înşelăciune, conducere fără permis şi uzurparea de calităţi oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici