Cum a ”reuşit” Suceava să intre în carantină? DSP-ul a raportat numărul de teste ca fiind număr de persoane pozitive

Suceava a ieşit din carantină cu doar o zi înainte de expirarea stării de urgenţă. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, care a inclus decizia în ultima ordonanţă militară.

47260 afișări
Imaginea articolului Cum a ”reuşit” Suceava să intre în carantină? DSP-ul a raportat numărul de teste ca fiind număr de persoane pozitive
Suceava a ”reuşit” să raporteze un număr uriaş de infectaţi din pricina unei erori grave a Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit Monitorul de Suceva, la începutul epidemiei, DSP Suceava a raportat numărul de teste efectuate ca fiind număr de persoane pozitive. Medicul Manuela Trifan, şefa DSP Suceava, a declarat pentru sursa citată că ”este foarte posibil” ca acest lucru să se fi întâmplat.
 
Suspiciunile privind posibile erori în raportare au început să apară în momentul în care Suceava a început să raporteze un număr uriaş de cazuri, comparativ cu restul judeţelor, precum şi un număr extrem de mic de persoane vindecate în raport cu cel al infectaţilor.
 
Manuela Trifan, şefa DSP Suceava, a început să verifice personal fiecare raportare şi a reuşit în cele din urmă să actualizeze cifrele şi să le ”convertească” realităţii din teren. Conform Monitorului de Suceava, şi Spitalul de Urgenţă şi-a actualizat baza de date.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici