Cum a reuşit un şofer să scape de o amendă. Gafa comisă de poliţist

Un şofer din Alba Iulia, amendat de poliţiştii rutieri în urma unor abateri, a obţinut în instanţă anularea sancţiunii după ce agentul a uitat să treacă suma în procesul-verbal.

3794 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit un şofer să scape de o amendă. Gafa comisă de poliţist

Cum a reuşit un şofer să scape de o amendă. Gafa comisă de poliţist

În plângerea înregistrată la Judecătoria Alba Iulia, bărbatul a arătat că a fost oprit de un echipaj de poliţie care i-a cerut actele pentru control şi i-a spus că nu-i funcţionează un stop pe partea dreaptă a maşinii, fiind-i întocmit un proces verbal cu cele constatate.

Bărbatul a mai arătat în plângere că i s-a scris o amendă pentru că nu ar fi purtat centura de siguranţă, poliţistul spunându-i că dacă îl amendează pentru defecţiuni la sistemul de lumini, trebuie să îi reţină şi certificatul de înmatriculare.

Şoferul l-a rugat pe poliţist să îi scrie doar un avertisment, însă acesta a refuzat, spunându-i să fie mulţumit că nu îi reţine certificatul de înmatriculare, motiv pentru care albaiulianul a semnat procesul verbal, deşi era convins că este întocmit ilegal şi abuziv.

În momentul în care a mers la biroul de Impozite si Taxe pentru a plăti jumătate din minimul amenzii, bărbatul a constatat că în procesul-verbal nu era trecută suma ce trebuia plătită, iar în consecinţă, el a contestat în instanţă amenda, cerând anularea procesului-verbal de contravenţie.

În soluţia dată Judecătoria Alba Iulia a apreciat că „omisiunea agentului constatator de a menţiona în actul constatator posibilitatea persoanei sancţionate contravenţional de a achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 15 zile reprezintă o nulitate relativă a procesului verbal de contravenţie”, iar magistraţii au decis că procesul-verbal nu este întocmit legal şi au dispus anularea lui.

Sentinţa instanţei din Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Taguri:
amendă,
anulare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici