Cum află procurorii că o persoană şi-a infectat apropiaţii? Nu prea pot: cum a scăpat de dosar penal fostul ofiţer internat la Spitalul Gerota

  • Fostul ofiţer de poliţie internat la Spitalul Gerota a scăpat de dosarul penal
  • Procurorii Parchetului General au clasat dosarul pentru că nu există probe certe şi ştiinţifice împotriva lui
  • Argumentele trebuie să fie indubitabile pentru a acuza o persoană de zădărnicirea combaterii bolilor, spune avocatul Virgil Bărbulescu
  • Este foarte greu de stabilit cine a infectat pe cine, spune Radu Ciornei – doctor în imunologie
907 afișări

Pacientul de la Spitalul Gerota, fostul ofiţer de poliţie, a scăpat de dosarul penal. Procurorii îţi spun că nu au găsit probe certe care să demonstreze că el a fost cel care a infectat zeci de persoane. Se pare că este greu de demonstrat dacă cineva îl infectează pe cel de lângă el. Asta nu o spun eu, ci avocaţii şi medicii.

”Ca să adopţi o soluţie împotriva respectivei persoane trebuie să-ţi întemeiezi soluţia de trimitere în judecată pe argumente certe. Or, argumentele certe cel puţin la nivel teoretic, presupun lipsa unor prezumţii neverificate. Acele prezumţii, dacă nu se coroborează cu alte mijloace de probă, adică să existe dovezi indubitabile - vinovăţia cu care s-a acţionat în săvârşirea infracţiunii nu poate fi evidentă”, a declarat avocatul Virgil Bărbulescu.

”Nu putem şti că pacientul care a fost infectant, diagnosticat cu această boală, a fost singurul om dintr-o anumită arie care a avut această boală. Chiar dacă în realitate ştim că lucrurile nu s-au întâmplat aşa, există acest dubiu pe care trebuie să-l avem ca medici şi ca judecători. Este foarte greu în cazul unei boli cu transmitere aerogenă să demonstrăm cu certitudine care a fost a fost persoana infectantă”, spune Radu Ciornei, medic infecţionist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici