Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, care va putea adăposti circa 5.000 de persoane, începe se prindă contur. Lucrările de şantier se desfăşoară în ritm alert, peste 500 de muncitori lucrând în prezent la finalizarea subsolului 1 al edificiului.

4534 afișări
Imaginea articolului Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului

Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Patriarhiei afirmă că lucrările de construcţie, care au început la finalul lui 2010, sunt în grafic, dar că în niciun caz Catedrala nu va fi utilizabilă în 2015, aşa cum s-a anunţat anterior. Fondurile pentru ridicarea lăcaşului de cult continuă să vină. Numai anul trecut de la buget au fost alocaţi 19 milioane de lei, iar primăriile din Bucureşti au furnizat şi ele peste 18 milioane de lei, potrivit informaţiilor obţinute de gândul. Sume similare au fost virate şi în 2011.

Lucrările pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului continuă, peste 500 de muncitori muncesc de zor zilele acestea la finalizarea subsolului 1 al edificiului.  S-au început lucrări şi la cota 0, iar după finalizarea plăcii se va începe efectiv construcţia incintei principale a Catedralei Mântuirii.

 “Cu toate forţele şantierului, adică cu o structură de muncitori de peste 500 de oameni, alcătuită în special din fierari, sudori, dulgheri şi betonişti, ne străduim să ajungem la stadiul fizic preconizat al lucrărilor.  Lucrările se desfăşoară în flux continuu, iar turnarea betonului se face atât în timpul zilei, cât şi după orele 18:00-19:00, atunci când cantităţile şi volumul de betonare sunt mai consistente“, afirmă inginerul Gabriel Năstase, responsabilul tehnic cu execuţia lucrărilor la viitoarea catedrală, potrivit site-ului dedicat special Catedralei.

Lucrările, sub atenta supraveghere a Patriarhiei

Sala polivalentă a edificiului, cu o suprafaţă de peste 1.600 de metri pătraţi, se află în stadiul de finalizare la roşu. Foaierul este finalizat, precum şi plăcile intermediare şi arcele sălii. Totodată, s-a început construcţia căilor de acces în incinta edificiului care va fi construit de la cota 0.

Citeşte mai multe despre lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici