Cum faci să scapi de amenzile de circulaţie şi să rămai cu permisul

Fiecăruia dintre şoferi i s-a întâmplat măcar o dată să fie oprit de Poliţia Rutieră şi să fie amendat, în multe cazuri, chiar şi pe nedrept. Atunci când încalci flagrant regulile de circulaţie, trebuie să plăteşti, dar sunt şi situaţii în care şi agentul de circulaţie se poate înşela sau pur şi simplu trebuie să-şi facă planul de amenzi şi atunci “iese la vanatoare” şi taie procese verbale pe bandă rulantă. Ce e de făcut dacă eşti amendat şi cum poţi să-ţi pătrezi permisul?

612 afișări
Imaginea articolului Cum faci să scapi de amenzile de circulaţie şi să rămai cu permisul

Cum faci să scapi de amenzile de circulaţie şi să rămai cu permisul (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Situaţiile neclare apar în cazul semafoarelor. Un şofer care forţeaza galbenul pentru că pur şi simplu nu poate frâna în condiţii de siguranţă, poate fi acuzat foarte uşor că a trecut pe roşu, contravenţie pentru care îşi pierde permisul.

De asemenea, situaţii foarte neclare sunt şi la trecerile de pietoni. Poţi fi acuzat foarte uşor că nu ai acordat prioritate unui pieton care pare că vrea să traverseze dar nu e deloc hotărât, gândurile îi sunt în altă parte şi s-a trezit în zona trecerii dar de fapt nu ştie ce vrea să facă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici