Cum gestionezi un divorţ? Despărţirea părinţilor îi afectează mai ales pe cei mici

  • Divorţul îi afectează, în primul rând, pe cei mici
  • Ana a divorţat când avea 34 de ani şi 2 fetiţe
  • Comunicarea este primordială în gestionarea divorţului
558 afișări
Imaginea articolului Cum gestionezi un divorţ? Despărţirea părinţilor îi afectează mai ales pe cei mici

Divorţul ocupă locul al doilea în topul celor mai solicitante evenimente de viaţa lumii civilizate. Cert este că divorţul, în familiile cu copii, este o traumă care îi afectează în primul rând pe cei mici. Ana a experimentat divorţul când avea doar 34 de ani, dar şi 2 fetiţe, de 3 şi 7 ani. Nu i-a fost uşor, dar comunicarea a fost cea care a salvat situaţia.

În România, 1 din 4 cupluri divorţează.  În medie, divorţul apare cu cea mai mare frecvenţă la persoane cu vârsta cuprinsă între 35-39 ani. Durata medie a unei căsătorii este de 9,2 ani în cazul bărbaţilor şi de 8,8 ani în cazul femeilor.

„Au înţeles că este mai bine aşa pentru toţi. La început a fost foarte greu, însă am depăşit momentul într-un mod amiabil. Iar cei mici au devenit echilibraţi şi conectaţi la realitate. Şi-au văzut tatăl când a fost posibil, fără ca eu să am vreo problemă cu asta, iar fiecare dintre noi a evitat să îl vorbească de rău pe celălalt”, povesteşte Ana.

„Gestionarea divorţului trebuie să fie realizată respectând un lucru ce legea îl impune: binele superior al copilului. Ca să putem evita traumele mari şi foarte mari, pe care minorul cu vârsta între 2 şi 14 ani le poate dezvolta, sunt elemente care trebuie să fie implicit respectate. Numărul 1: comunicarea, atunci când se poate, corectă cu minorul, atât timp cât acesta a trecut pragul de 6 ani. Şi ultimul şi cel mai important: apariţia în planul familiei a unui psiholog care să verifice dacă nu sunt şi alte lucruri, de tipul tulburări, ce ar putea să apară în viaţa minorului, în conformitate cu discuţiile pe care le-a auzit”, spune Radu Leca, psiholog. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici