Cum ne dăm seama că animalele noastre de companie sunt afectate de căldură şi ce putem face. Sfaturile medicilor veterinari

  • Karina, medic veterinar, spune că plimbările cu câinii sunt mai recomandate dimineaţă devreme sau seara.
  • Cei mai afectaţi de căldură sunt câinii cu botul scurt, cum ar fi bulldogul englez.
  • Medicul spune că tunderea câinilor este contraindicată, deoarece blana protejează animalele de posibile arsuri solare.
166 afișări
Imaginea articolului Cum ne dăm seama că animalele noastre de companie sunt afectate de căldură şi ce putem face. Sfaturile medicilor veterinari

Cum ne dăm seama că animalele noastre de companie sunt afectate de căldură şi ce putem face. Sfaturile medicilor veterinari

Zilele caniculare ne pot afecta atât pe noi, cât şi pe animalele noastre de companie. La Timişoara, de exemplu, sunt aşteptate în următoarea perioadă, temperaturi de până la 39 de grade Celsius. 

Monica are doi câini, un amstaff şi un pitbull. Evită să îi plimbe în mijlocul zilei şi este atentă şi la alimentaţie în zilele toride.

Ca să îi ajute să facă mişcare Şi în acelaşi timp să îi ferească de căldură, Monica îşi duce câinii la plimbare, la marginea unei păduri.

„Dacă suntem obligaţi să ieşim în timpul zilei, atunci ieşim şi mergem pe iarbă, sau pe pământ, încât ei să nu aibă contact cu asfaltul încălzit. Iar alimentaţia, e recomandat să fie mai săracă în proteine, pentru că nu mai au acelaşi consum energetic şi atunci e recomandat să aibă mai puţine proteine.”, sfătuieşte Monica Ghilea, proprietar de câini. 

Aceleaşi reguli trebuie aplicate şi în cazul pisicilor. Dar, în situaţii extreme, există soluţii: crema de protecţie solară.

Însă, dincolo de arsuri, rasele cu bot scurt, dezvoltă şi alte probleme.

„Au nasul, palatul moale, palatul dur, foarte scurte. Capacitatea corpului de a se răcori, este diminuată în acest sens, pentru că ei se răcoresc prin hiperventilaţie. Avem căţei care vin la cabinet cu heatstroke, îi spunem noi. Adică, efectiv, fac atac de la căldură. Ajung cu temperaturi de 42 de grade, nu pot să respire, intră într-o criză epileptiformă şi foarte greu reuşim să îi stabilizăm.”, a declarat Karina Pepa, medic veterinar.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici