Cum să-ţi plăteşti taxele online. Ghişeu.ro e în teste la Ministerul Comunicaţiilor

Stai în fotoliu şi plăteşti dările statului fără să mai stai la cozi kilometrice? Dacă te recunoşti în această descriere eşti un client al www.ghişeu.ro

45 afișări
Imaginea articolului Cum să-ţi plăteşti taxele online. Ghişeu.ro e în teste la Ministerul Comunicaţiilor

Cum să-ţi plăteşti taxele online. Ghişeu.ro e în teste la Ministerul Comunicaţiilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sau cel puţin vei deveni în următoarele 18 luni dacă ideea guvernanţilor, care va fi lansată săptămâna viitoare va reuşi să aducă în acelaşi sistem toate instituţiile centrale, dar şi autorităţile locale pentru a eficientiza plata taxelor şi impozitelor. "Este un element extrem de important în modernizarea sistemului de plată a impozitelor şi taxelor din România. Practic, orice cetăţean din România va putea, în viitor, de acasă, de pe calculator, online, să-şi plătească impozitele şi taxele pe care le are prin cadrul pe care astăzi (miercuri - n.r.) l-am creat prin adoptarea acestei hotărâri de guvern", a explicat, miercuri, premierul Emil Boc, după ce Cabinetul a aprobat o Hotărâre de Guvern care le impune autorităţilor locale trei termene diferite pentru a intra în acest sistem.

Concret, sistemul naţional electronic de plată a taxelor şi impozitelor este dezvoltat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi are ca scop, potrivit ministrului de resort, Valerian Vreme, eliminarea cozilor la ghişee, respectiv generarea de economii de bani şi timp, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru administraţia publică. Cum se vor face aceste plăţi este însă un subiect ţinut la secret de către oficial. "Sistemul este astăzi funcţional, este instalat pe serverele ministerelor, este testat, este bun de treabă", ne-a declarat ministrul Vreme, promiţându-ne o demonstraţie abia marţea viitoare. "Eu mizez pe interesul celor care conduc la ora actuală instituţiile şi care poate fi de mai multe feluri. Până una, alta lucrurile sunt clare: dacă aveau interesul să-şi dezvolte o asemenea aplicaţie- să ştiţi că sunt primării care au asemenea servicii-noi venim, punem la dispoziţie o platformă la care să nu aibă costuri", a mai explicat, pentru gândul, ministrul Comunicaţiilor.

Citeşte mai multe despre cum să-ţi plăteşti taxele online pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici