Cum se adaptează copiii cu dizabilităţi la şcoala online. „E foarte greu să îi readuci în rutină”

  • Molli învaţă la un centru pentru copii cu nevoi speciale din Pennsylvania
  • Trecerea de la orele în format fizic la cele online a fost o schimbare mare
  • Mama sa a încercat să o înveţe cu o rutină, pentru a îi fi mai uşor
269 afișări
Imaginea articolului Cum se adaptează copiii cu dizabilităţi la şcoala online. „E foarte greu să îi readuci în rutină”

Sursa FOTO: Profimedia

Molli are 15 ani şi suferă de sindromul Down. Învaţă la un centru pentru copii cu nevoie speciale, din Pennsylvania. Trecerea de la şcoala fizică la cea online a fost un pas mare. Mama sa a ajutat-o să se adapteze, i-a amenajat propria sa cameră de lucru. Un birou, o tablă de scris şi un calendar ar trebui să o obişnuiască pe Molli cu rutina.

„Să o conving să interacţioneze a fost o tranziţie foarte mare pentru ea, fiindcă nu înţelegea de ce nu poate merge, fizic, la şcoală, pentru a interacţiona cu ceilalţi copii şi cu profesorii”, povesteşte Kellie Gregorzek, mama lui Molli. „Când schimbi lucrurile pentru ei, e foarte greu să îi readuci în rutină.”

Profesorii încearcă să le capteze cât mai mult atenţia, din spatele ecranului.

„Cheia e să le captezi atenţia. Dacă nu îi poţi ţine ocupaţi, nu vor învăţa. Aşa că vin cu diferite moduri de a îi atrage către activităţile pe care le fac online cu ei”, spune Noreen Cosgrove, profesoara lui Molli.

La centrul din Pennsylvania, şcoala începe pe 31 august, în regim hibrid – jumătate dintre elevi vor face cursuri online, jumătate fizic. Mama sa a decis ca Molli să mai stea acasă, din prudenţă. O va trimite la şcoală când lucurile se vor îmbunătăţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici