Cum se apără agentul de poliţie care a vorbit cu Alexandra la telefon: Nu am avut o atitudine refractară

Viorel Florescu, agentul care a vorbit cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112, a declarat că nu a avut o atitudine refractară faţă de situaţia fetei, aşa cum arată raportul MAI, mai ales că ea plângea şi suspina la telefon. Alexandra ar fi anunţat că este în cartierul Bold din Caracal.

5123 afișări
Imaginea articolului Cum se apără agentul de poliţie care a vorbit cu Alexandra la telefon: Nu am avut o atitudine refractară

Cum se apără agentul de poliţie care a vorbit cu Alexandra la telefon: Nu am avut o atitudine refractară

Întrebat dacă i-a cerut fetei indicii despre locul în care se afla, poliţistul a precizat că a solicitat informaţii pentru a le completa pe cele de la STS, dar şi pentru a-i ajuta pe colegii din teren.

„N-am avut nicio clipă o atitudine refractară, cum îi zice acolo (raportul MAI, n.r.), pentru că mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei şi plângea, suspina, deci nu aveam cum să nu reacţionez la treaba asta. Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniştită că ajunge un echipaj de poliţie acolo, la ea. (...) Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaştem zona Caracalului. (...) Nu cunoaştem cum ar zis ea: „Am trecut pe lângă un dig şi sunt în Bold, cam aşa ceva”. Nu ştiam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în judeţul Olt acolo, ce e?”. Şi atunci ea a zis: „Staţi puţin că am găsit eu o carte de vizită” şi mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo”, a declarat Vasilică Florescu Viorel, la România Tv.

Florescu a mai spus că fata a revenit şi a precizat că nu a ajuns echipajul de poliţie: „I-am zis că poliţiştii probabil sunt pe drum, i-am zis să se liniştească în continuare”.

„A trecut prin foarte multe probleme, că e răpită şi viol şi mi-a mai spus că este şi bătută. (...) Cunoaştem vocea omului, nu sunt de ieri, de azi. Nu am avut intentie sa nu iau in serios apelul fetei. Nu mă simt vinovat la treaba asta decât poate că... Am conlucrat cu cei de la judiciar, ne-am uitat pe hartă, ce activităţi au desfăşurat cei de la Caracal”, mai explică Florescu Vasilică.

La rândul său, Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal, a declarat la acelaşi post de televiziune că nu ştia de faptul că Alexandra a dat numele cartierului în care se afla.

„Nimeni nu a venit să îmi spună mie asta. Oamenii erau toţi în teren şi numai prin telefon am vorbit cu ei, eu nu m-am dus la nimeni şi nu a venit nimeni la mine să îmi spună asta. I-am coordonat prin telefon. Nu, am vorbit cu agentul meu de la Investigaţii criminale, care i-a luat telefonul de la ureche (celuilalt poliţist – n.r.) şi a vorbit la telefon cu fata. Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanţă. (...) Prima dată când a sunat fata, am sunat pe numărul ăla şi nu ne-a mai răspuns. Peste cam o jumătate de oră a sunat ea din nou. Nu ştiu dacă au sunat subordonaţii mei sau... atunci a apucat să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt nişte câini. Dar ne-a dus în eroare cu o poartă roşie, care nu era la drum”, a spus Mirea.

„Când ştiu acuma tot, toate cercetările, rezultă clar că fata atunci când a vorbit cu noi cred că atunci a fost surprinsă la telefon şi de atunci până am identificat noi locul, al 1.30 – 2 noaptea, când a venit DOS-ul şi ne-a spus „Asta e”, nu ne mai supărăm că nu am intrat la 3 sau la.... Durerea e atat de mare încât vă daţi seama, oricum nu mai puteam face. Atunci nu aveam de unde să ştim, dar acum ştim. Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul asta”, a completat Mirea.

Poliţistul care a discutat cu Alexandra, atunci când a sunat la 112 pentru a cere ajutor, ar fi avut o atitudine refractară faţă de situaţia prezentată de fată şi nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI, potrivit unor surse.

Surse apropiate anchetei cazului din crimelor din Caracal au precizat, pentru MEDIAFAX, că în raportul Ministerului de Interne se arată că agentul de poliţie cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi dat dovadă de o „atitudine refractară” faţă de tânără.

În acelaşi raport se mai arată că poliţistul nici nu s-a implicat şi nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai uşor locul în care aceasta este sechestrată.

Mai mult, agentul nu a consiliat tânăra şi nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă în situaţia în care se află, până la sosirea echipajelor de poliţie, arată aceleaşi surse.

Taguri:
112,
alexandra,
agent

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici