Transportul în comun va fi utilizat doar de cei care merg la muncă, până la 8,30 dimineaţa. Ce reguli vor mai fi impuse în Cluj

  • Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în transportul în comun din Cluj-Napoca
  • Vor fi marcate locurile, cu păstrarea distanţei de un metru cel puţin între călători
  • Fiecare mijloc de transport în comun va fi dezinfectat la fiecare patru ore
2469 afișări
Imaginea articolului Transportul în comun va fi utilizat doar de cei care merg la muncă, până la 8,30 dimineaţa. Ce reguli vor mai fi impuse în Cluj

Cum se va circula în Cluj, după starea de urgenţă: Transportul în comun va fi utilizat doar de persoanele care merg la muncă, până la 8,30 dimineaţa. Masca, obligatorie

Primarul Emil Boc a anunţat că, după ieşirea din starea de urgenţă, purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în transportul în comun din Cluj-Napoca, iar acesta va fi utilizat până la ora 8,30 doar de către persoanele care merg la muncă şi cei care au urgenţe medicale, pentru evitarea aglomeraţiei.

Emil Boc a declarat, marţi, la şedinţa Consiliului Local că se vor marca locurile în autobuz cu păstrarea distanţei de un metru cel puţin între călători.

„Pe transportul în comun vor fi câteva lucruri importante de ştiut, se vor marca locurile în autobuz cu păstrarea distanţei de un metru cel puţin între călători iar purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie. Urcarea în autobuz se va face numai pe uşa din faţă şi facem recomandarea să utilizeze dimineaţa până la 8,30 transportul în comun doar cei care merg la muncă sau care au urgenţe medicale speciale, pentru evitarea aglomeraţiei. Restul să utilizeze transportul în comun după ora 8,30 pentru a putea respecta distanţarea socială în autobuz iar cei care sunt activi şi merg la muncă să poată ajunge la timp”, a spus Boc.

De asemenea, la fiecare 4 ore se va impune dezinfecţia mijlocului de transport în comun astfel încât să fie eliminată posibilitatea de transmitere a viruşilor.

„Pentru cei care sunt într-o situaţie vulnerabilă, fără venituri, vom achiziţiona măşti de protecţie pe care să le punem la dispoziţie, vor fi undeva între 1000 - 1500 de persoane iar pentru acest proiect am alocat 300.000 de lei”, a mai spus Emil Boc.

Edilul a precizat că facilităţile pentru transportul public la persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca şi pentru cetăţenii de onoare ai municipiului, se acordă sub formă de abonamente valabile de luni până vineri, începând cu ora 8,30, iar sâmbătă şi duminică în conformitate cu programul de funcţionare a Companiei de Transport Public (CTP).

Astfel de măsuri de evitare a aglomeraţiei ar trebui luate şi la Dej, unde, marţi, călătorii s-au înghesuit într-un autobuz fără a respecta distanţarea socială.

Primarul Costan Morar a declarat că şoferul autobuzului respectiv a anunţat că e extrem de aglomerat şi a cerut trimiterea încă a unui autobuz-dublură, dar oamenii nu au mai avut răbdare şi s-au înghesuit în primul.

„Şoferul ar fi trebuit să fie mai ferm şi să nu plece de pe loc dacă a văzut că sunt aşa de mulţi călători”, a spus Morar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici