Cum te poţi apăra ca turist de abuzurile hotelierului sau proprietarului de pensiune

Tot mai mulţi sunt cei care se pretează la escrocherii în ultima perioadă şi dau ţepe la plata vacanţelor. Mai mult, abuzurile sunt la ordinea zilei în turism şi te poţi trezi că proprietarul hotelului sau al pensiunii se poartaă incorect faţă de tine sau, mai rău, îţi cere să eliberezi camera înainte de vreme sau să plăteşti pentru servicii pe loc inventate!

208 afișări
Imaginea articolului Cum te poţi apăra ca turist de abuzurile hotelierului sau proprietarului de pensiune

Cum te poti apara ca turist de abuzurile hotelierului sau proprietarului de pensiune (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Ministerul Dezvolării Regionale şi Turismului (MDRT) le transmite prin intermediul incont.ro celor aflaţi în situaţii similare că pot adresa sesizări la Direcţia Generală Control şi Autorizare pentru Turism (Bd. Dinicu Golescu 38, Sector 1, Bucureşti, tel.: 0372.14403(, pe fax, la nr. 0372.144037, sunând la tel verde 0800 868 282, sau pe mail, la adresa info@mdrt.ro.

După primirea unei sesizări, o echipă de control din cadrul direcţiei de specialitate a Ministerului se deplasează la structura de primire turistică, ce face obiectul sesizării pentru a verifica aspectele reclamate, în măsura în care, prin natura lor, sunt în responsabilitatea MDRT.
În cazul în care aspectele semnalate sunt de competenţa altei instituţii publice, ministerul le redirecţionează respectivei instituţii, spre soluţionare, conform legii.
Citeşte mai multe despre abuzurile hotelierului sau proprietarului de pensiune pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici