Video Cum va arăta noul Orăşel al Copiilor din Parcul Tineretului: Plaje în formă de Tom şi Jerry, balansoare suspendate şi perdele de apă cu proiecţii animate - FOTO, VIDEO

Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului va fi deschis parţial la 1 decembrie cu "ţara lui Moş Crăciun" şi total în mai 2012, când plajele în formă de Tom şi Jerry, balansoarele suspendate, perdelele de apă cu proiecţii animate şi roata mare din care se vede tot oraşul vor deveni funcţionale.

9130 afișări

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anunţat, miercuri, că în mai 2012 va fi inaugurat noul orăşel al copiilor, care va costa primăria şase milioane de euro.

"Timp de 20 de ani în această zonă nu s-a făcut nimic din cauza unor litigii care durează tot de atâta timp. Astăzi avem o viziune clară a felului în care trebuie să arate Orăşelul Copiilor. Săptămâna viitoare va fi pus pe SEAP studiul de fezabilitate, cu tot cu proiectare şi execuţie. Întregul proiect va costa şase milioane de euro. Niciun leu în plus şi niciunul în minus. Suma provine integral de la Primăria Sectorului 4", a declarat Cristian Popescu-Piedone.

Edilul a mai spus că aşteapă ca la licitaţie să se prezinte firme serioase şi nu cele care au doar "o roabă şi două mistrii", şi care ar vrea să încerce să facă o lucrare.

"Am ales această perioadă de criză, în care am putea angaja firme mari interesate să păstreze locurile de muncă ale angajaţilor şi să se implice în acest proiect foarte serios", a adăugat primarul Sectorului 4.

Noul orăşel al copiilor, care se întinde pe o suprafaţă de peste 260.000 de metri pătraţi şi alţi 259.000 de metri pătraţi în zona "Lumea Copiilor", va permite accesul a aproximativ 60.000 de persoane.

Zona de agrement va cuprinde o roată imensă tip carusel, punctul maxim având o înălţime de 170 de metri, de unde se poate vedea aproape tot oraşul.

De asemenea, vor fi amenajate plaje artificiale cu nisip şi şezlonguri în forma personajelor Tom şi Jerry şi piscinele aferente, dar şi bazine pentru adulţi.

Pe aleea principală vor fi amenajate fântâni pietonale personalizate, fântâni cu foc şi perdele de apă în spatele cărora vor fi proiectate desene animate.

Un spaţiu inedit este cel în care este configurat un nor, ploaie cu tunete şi fulgere. De asemenea, în orăşel va fi o cascadă, iar lângă ea o pârtie artificială de schi, mai mică cu 30 de metri decât cea actuală. Tot spaţiul va fi păzit de Poliţia Locală.

Taxa de acces în acestă zonă ar putea fi una simbolică, de un leu.

Primarul Cristian Popescu-Piedone i-a avertizat pe cei care au proprietăţi în zona unde vor fi demarate lucrările la Orăşelul Copiilor că dacă nu îşi adaptează spaţiile pe care le deţin la noua structură vor fi daţi afară.

"De la 1 septembrie, cei care nu vor adapta spaţiile pe care le deţin la cerinţele europene şi la noua structură de poveste a zonei vor fi daţi afară. Le-am spus că dacă au construcţii, indiferent de înălţime, trebuie să le refacă astfel încât să aibă un design exterior de poveste, iar în interior să desfăşoare activitate de agrement. Pentru proprietarii de terase, taxa pe zi este de 0,97 lei pe metru pătrat, iar pentru jocuri de agrement 0,57 lei pe metru pătrat. Dacă nu vor să accepte regulile noastre, de la 1 septembrie le demolăm construcţiile", a mai spus Cristian Popescu-Piedone.

Edilul Sectorului 4 a dat asigurări că Orăşeul Copiilor va putea fi inaugurat în intervalul 1-15 mai 2012. El a precizat că o inugurare parţială va avea loc în 1 decembrie 2011, când acolo va fi organizată "ţara lui Moş Crăciun".

"Este o provocare pentru mine şi echipa Primăriei Sectorului 4. Garantez că vom inaugura orăşelul în intervalul 1-15 mai 2012", a spus Cristian Popescu-Piedone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici