Cum va fi vremea în această toamnă şi la începutul iernii. PROGNOZA METEO până în luna decembrie. HARTA meteorologilor

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna decembrie.

20064 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea în această toamnă şi la începutul iernii. PROGNOZA METEO până în luna decembrie. HARTA meteorologilor

Cum va fi vremea în această toamnă şi la începutul iernii. PROGNOZA METEO până în luna decembrie. HARTA meteorologilor (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia)

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

OCTOMBRIE

Temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra în general valori peste normele climatologice în vestul, centrul şi nord-estul ţării, iar în restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale.

NOIEMBRIE

Valorile termice se vor situa peste medii în sud-est şi local în sud şi vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de excedent în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice.

DECEMBRIE

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toata ţara, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obişnuit.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste medii, iar în sud şi vest sub norme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici