Cum va fi VREMEA în intervalul octombrie - decembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul octombrie - decembrie.

16965 afișări
Imaginea articolului Cum va fi VREMEA în intervalul octombrie - decembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării

Cum va fi VREMEA în intervalul octombrie - decembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

OCTOMBRIE

Temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

NOIEMBRIE

Temperaturile medii lunare vor înregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si local nordul si estul tarii, unde vor fi posibile cantitati medii peste norme.

DECEMBRIE

Valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, iar în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici