Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: perioade cu bune şi cu rele

Vremea se va încălzi, iar apoi temperaturile vor scădea, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

1042 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: perioade cu bune şi cu rele

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: perioade cu bune şi cu rele

Banat

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternaţe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8...9 grade în 15 şi 16 martie, iar spre finalul săptămânii sunt estimate maxime de 16...18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice maxime în general de 14...16 grade. Evoluţia regimului termic nocturn va fi asemăntor, respectiv o medie generală de 3...5 grade, dar cu valori mai scăzute în 17 şi 18 martie, când sunt posibile minime de -2...0 grade.

Se vor semnala precipitaţii în 15 şi 16 martie, iar cu o probabilitate în creştere şi în ultima decadă (după 22 martie).

Crişana

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternaţe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi şi va deveni caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8...9 grade în 15 şi 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori termice de 16...18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deşi tendinţa generală va fi de scădere uşoară, regimul termic diurn se va menţine uşor peste media multianuală a perioadei, cu o medie de 14...16 grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, media va fi de 2...5 grade, cu valori mai scăzute în 17 şi 18 martie, când sunt posibile minime de -3...0 grade.

Se vor semnala precipitaţii în 15 şi 16 martie, iar cu o probabilitate în creştere şi în ultima decadă (22 - 25 martie).

Transilvania

Şi la nivelul acestei regiuni vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade în zilele de 14 şi 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deşi tendinţa generală va fi de scădere uşoară, regimul termic diurn se va situa uşor peste normele climatologice, cu o medie de 12...15 grade. În prima săptămână dimineţile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4...1 grad, iar ulterior până spre finalul perioadei sunt estimate valori de 2...3 grade.

Se vor semnala precipitaţii în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 21 martie.

Maramureş

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternaţe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marţi (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16...17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 şi 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15...16 grade. După aceste zile calde tendinţa generală va fi de scădere uşoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână dimineţile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4...1 grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2...4 grade.

Se vor semnala precipitaţii în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 21 martie.

Moldova

Temperatura aerului va avea variaţii mai ales în prima săptămână (13 – 19 martie), când sunt estimate medii ale valorilor maxime cuprinse între 7 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 16 martie, iar minimele vor oscila între -2 şi 2 grade. Pentru a doua săptămână, prognoza indică o medie a temperaturilor maxime de 12...14 grade, cu o uşoară tendinţă de scădere după 24 martie şi minime în general de 2...4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în 16 şi 17 martie şi după 21 martie.

Dobrogea

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, posibil mai ridicate în perioada 19 – 23 martie, când sunt posibile valori de 14...15 grade. Dimineţile vor fi reci la începutul intervalului, când pe alocuri se vor înregistra valori termice uşor negative (medie la nivelul regiunii de 0...2 grade), iar ulterior sunt estimate 4....6 grade.

Sunt prognozate ploi în 16 şi 17 martie şi spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 şi 26 martie).

Muntenia

În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternanţe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 10 şi 16 grade, iar a celor minime va creşte de la -2 grade în prima noapte, până spre 4 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14...17 grade şi minime de 3...5 grade.

Sunt prognozate ploi în 16 şi 17 martie şi spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 şi 26 martie).

Oltenia

În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternaţe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 9 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii (în data de 16 martie) iar a celor minime va creşte de la -2 grade în prima noapte, până spre 3 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14...17 grade şi minime de 3...5 grade.

Sunt prognozate ploi în 16 şi 17 martie şi spre finalul intervalului (probabilitate în creştere după 23 martie).

La munte

Variaţii termice semnificative se vor produce în săptămână 13 – 19 martie şi în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6...7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad în 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză tendinţa generală va fi de scădere uşoară până la o medie a valorilor maxime de 3...4 grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3...0 grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 - 18 martie, când sunt prognozate minime de -6...-4 grade.

Sunt prognozate precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici