Primele pregătiri înainte de vaccinare în România. Centrele vor avea o zonă de triaj şi una de aşteptare

  • Centrele de vaccinare vor avea zonă de triaj şi de aşteptare după ce faci vaccinul.
  • Pe formularul de triaj trebuie să spui dacă ai ieşit din izolare în ultimele 28 de zile.
  • Efectele adverse vor fi raportate pe trei tipuri de formular.
  • Formularele de raportare respectă regulamentul GDPR.
390 afișări
Imaginea articolului Primele pregătiri înainte de vaccinare în România. Centrele vor avea o zonă de triaj şi una de aşteptare

Cum vor fi raportate efectele adverse ale vaccinurilor pentru Covid-19?

Ştim cum vor arăta centrele de vaccinare. Ele vor avea o zonă de triaj a pacienţilor, iar planurile prevăd, pentru centrele mari, şi zone în care cei vaccinaţi vor trebui să aştepte să vadă dacă au reacţii adverse sau nu.

A fost stabilit şi formularul de triaj al pacienţilor, precum şi cel pe baza căruia vor fi raporate efectele adverse. Înainte de a te vaccina vei completa un formular, în care vei declara dacă ai avut febră în ultimele două săptămâni, dacă te ştii cu vreo alergie sau dacă ai boli cronice, dacă ai luat medicamente care ţi-ar fi putut slăbi sistemul imunitar, dacă ai făcut transfuzii de sânge sau de imunoglobulină.

Femeile vor trebui să spună dacă sunt însărcinate. Trebuie să spui şi dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi dacă au trecut 28 de zile de când ai ieşit din izolare.

Cât despre formularul de raportare a efcteleor adverse, acesta este mult mai complex. Sunt trei tipuri de formular. Unul care se completează pe loc, dacă acestea apar în timpul petrecut acolo, unul pe care îl completezi tu şi îl raportezi Agenţiei Naţionale a Medicamentului sau unul care este completat de un profesionist din domeniul sănătăţii. Pe ele trebuie completate datele de identificare ale dozei de vaccin care ţi-ar fi putut provoca probleme, tipul acestor probleme, cât au durat ele şi dacă a fost nevoie să faci tratament pentru asta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici