Cumpănaşu, după raportul final al INML: Cerem expertiză internaţională/ „CSM va sesiza instituţii privind modul în care DIICOT a cercetat cazul de la Caracal”

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a declarat, luni, că raportul final al INML, transmis către DIICOT , nu schimbă cu nimic situaţia existentă, doar că, în baza lui, se poate cere expertiza internaţională. „E vorba şi de certitudinea unei familii”, spune Cumpănaşu.

1156 afișări
Imaginea articolului Cumpănaşu, după raportul final al INML: Cerem expertiză internaţională/ „CSM va sesiza instituţii privind modul în care DIICOT a cercetat cazul de la Caracal”

Cumpănaşu, după raportul final al INML: Nu s-a schimbat nimic, cerem expertiză internaţională

Alexandru Cumpănaşu a declarat că raportul INML transmis, luni, către DIICOT şi care arată că dinţii şi oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%, nu schimbă cu nimic situaţia existentă.

„Nu e nicio noutate. Practic, INML nu face altceva decât să transmită acest raport final pe baza acelui raport intermediar de 99,99%. Dar într-adevăr acest raport final ne dă posibilitatea nouă, ca familie, să mergem către DIICOT, să cerem o ordonanţă de la procurori să putem face o contraexpertiză. Am îndoieli mari. Gândiţi-vă că în cronologia pe care Ministerul Sănătăţii a prezentat-o. Oamenii au făcut acest test ADN într-un timp record”, spune Cumpănaşu.

Potrivit acestuia, dincolo de faptul că nu are încredere în rezultatul INML, familia Alexandrei Măceşanu trebuie să aibă certitudinea că Alexandra este vie sau moartă.

„Putem şi noi, la limita legală, cred că acum se fac 30 de zile de când au spus că ne dau acest raport legal. (...) În baza raportului o să ne adresăm DIICOT-ului astfel încât să obţinem o ordonanţă a procurorului prin care să putem să cerem o expertiză internaţională faţă de această expertiză a celor de la INML. Nu e vorba doar de neîncredere. E vorba şi de certitudinea unei familii că până la urmă dacă plâng îşi plâng copilul lor şi nu copilul altora”, a spus Cumpănaşu.

DIICOT anunţă că raportul final al INML, transmis luni procurorilor, arată că dinţii şi oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

„În cursul acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin”, transmite DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Între timp, este aşteptat şi raportul privind oasele identificate în pădure, despre care Gheorghe Dincă a spus că sunt ale Luizei. Iniţial, INML nu a putut identifica un ADN deoarece oasele erau prea calcinate, însă procurorii au cerut refacerea analizelor.

Cumpănaşu: CSM va sesiza instituţii privind modul în care DIICOT a cercetat cazul de la Caracal

Alexandru Cumpănaşu a anunţat, luni, că a discutat cu preşedintele CSM, Lia Savonea, care i-a spus că în timp scurt va decide ce instituţii va sesiza pentru verificarea modului în care s-a făcut ancheta la Caracal.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a anunţat, în faţa CSM, că a discutat cu preşedintele instituţiei şi i-a adus la cunoştinţă informaţii privind ancheta de la Caracal.

„În ceea ce priveşte discuţia cu doamna Lia Savonea, (...) i-am explicat, dincolo de ceea ce am scris în această sesizare şi contextul acestei sesizări, şi multe alte lucruri pe care dumneai, în calitate de preşedinte al CSM ar trebui să le ştie despre modul în care a funcţionat această anchetă la Caracal. Din păcate, din punctul meu de vedere, DIICOT-ul prin procurorii de caz şi-au bătut joc de competenţa lor, şi-au bătut joc de munca lor şi, ceea ce eu sper din tot sufletul, este ca instituţiile care îi vor cerceta, probabil din partea CSM-ului, aici e treaba doamnei preşedinte pe cine deleagă sau cui îi dă delegarea de a face această investigaţie cu privire la activitatea procurorilor în acest caz, dar, din punctul meu de vedere, dacă aceşti oameni o vor ţine cu omorul sau cu exploatarea sau cu răpirea în exploatare proprie, se reinventează dreptul, se reinventează legile, se reinventeazp conceptele. Este pur şi simplu aberant”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Cumpănaşu speră ca în urma anchetei cerute de Savonea „să se constate că DIICOT-ul are şi piste de trafic de persoane şi de competenţa lor, adică de crimă organizată. În acest moment nu avem aceste indicii. Singurele chestii care au venit de la DIICOT au fost cele legate de omor şi atât”.

Cumpănaşu a anunţat şi că, în scurt timp, Savonea va decide ce instituţii va sesiza.

„În discuţia cu doamna preşedinte Savonea, a spus că într-un timp destul de scurt va decide şi va anunţa şi public ce instituţii au fost sesizate de domnia sa pentru a verifica din partea CSM ce au făcut procurorii DIICOT în acest caz”, a mai spus Cumpănaşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici