Curg contestaţiile la izolare sau carantină. Instanţa a scăpat de internare o minoră din Galaţi

  • Încep primele contestaţii la carantina sau internarea impuse de DSP
  • Un caz notabil este al unei minore din Galaţi, sportivă de performanţă, care nu a fost lăsată de medici în izolare la domiciliu
  • Judecătoria Galaţi a plasat minora în izolare la domiciliu
  • „Un astfel de comportament din partea autorităţilor cu putere de decizie în astfel de cazuri creează un dezechilibru” – spune instanţa.
7032 afișări
Imaginea articolului Curg contestaţiile la izolare sau carantină. Instanţa a scăpat de internare o minoră din Galaţi

Profimedia

Încep să curgă primele contestaţii la carantina sau internarea în spital impuse de direcţiile de sănătate publică. Un caz notabil este cel al unei minore din Galaţi, sportivă de performanţă. Judecătorii au scos fata din spital şi au plasat-o în izolare la domiciliu.

Ea a fost testată pozitiv pentru Covid-19 şi, fiind asimptomatică, DSP a vrut să o interneze în spital. Mama sa a semnat deja o declaraţie prin care a spus că o va izola acasă vreme de 14 zile.

Judecătorii spun că DSP Galaţi nu a demonstrat în niciun fel că a luat în considerare situaţia minorei şi a mamei sale, în sensul că ele se pot izola eficient la domiciliu. De altfel, mama fetei nu a fost deloc consultată,  decizia ca minora să fie internată în spital fiind luată de DPS încă de la început.

„Instanţa apreciază că un astfel de comportament din partea autorităţilor cu putere de decizie în astfel de cazuri creează un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătăţii publice şi imperativul respectării libertăţii persoanei, în detrimentul respectării dreptului fundamental la libertate a persoanei”.

Judecătorii admit că internarea sau carantina sunt măsuri pentru a proteja interesul public însă prin măsura izolării la domiciliu se poate îndeplini „dezideratul primordial al protejării interesului general, cu respectarea libertăţii persoanei”.

Un alt caz este al unor persoane din Târgu Mureş, care au dat DSP în judecată. Ulterior, instanţa a anulat carantina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici