Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie

Laura Codruţa Kovesi, candidată la şefia Parchetului European, va fi audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârşitul lunii februarie, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie, a declarat pentru MEDIAFAX eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

1430 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie

Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie

”Litera legii spune doar că Pasrlamentul şi Consiliul votează procurorul european. Acum, de vreme ce nu există niciun precedent, se stabilesc tehnicalităţile şi se are în vedere ca audierea candidaţilor să aibă loc în comisia de specialitate a Parlamentul European pe 25 sau 26 februarie. Cel mai probabil pe 26 februarie”, a declarat pentru MEDIAFAX eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Comisia principală care desfăşoară audierile, a mai precizat Mureşan, este Comisia LIBE, iar Comisia de control bugetar este asociată acestor audieri.

”Trebuie decis exact formatul audierilor, precum şi procedura exactă de vot. (...) Va avea loc votul în comisiile de specialitate, după care va fi votul în plen. În paralel se desfăşoară şi procesul în Consiliul UE la nivelul miniştrilor de Justiţie, cu obiectivul de a finaliza acest proces cât mai rapid. Obiectivul este de a-l finaliza până la sfârşitul lunii martie”, a adăugat Mureşan.

Potrivit calendarului Parlamentului European, Comisia libertăţi civile, justiţiei şi afaceri interne (LIBE) are şedinţe pe 25 februarie de la ora 16.00 şi pe 26 februarie, de la orele 10.00 şi 15.30.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici