Cursuri fizice pentru elevi şi extinderea testării. Măsurile propuse de PSD viitorului guvern

Controlul pandemiei, redobândirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului şi combaterea creşterii preţurilor sunt obiectivele noului guvern, în viziunea PSD. Social-democraţii discută un set de 100 de măsuri pe care le vor propune viitorului Executiv.

8186 afișări
Imaginea articolului Cursuri fizice pentru elevi şi extinderea testării. Măsurile propuse de PSD viitorului guvern

Cursuri fizice pentru elevi şi extinderea testării. Măsurile propuse de PSD viitorului guvern

„Scopul noului guvern în viziunea PSD este controlul pandemiei (prin reducerea numărului de infectări şi de decese, scăderea presiunii pe sistemul de acordare a asistentei medicale, pentru toate categoriile de pacienţi), redobândirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului (prin realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic şi clasa politică, respectiv autorităţi publice) şi susţinerea nivelului de trai al românilor prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creşterii preţurilor. Pe scurt, implementarea unui plan coerent şi predictibil, acceptat la nivel social si economic”, potrivit unui document obţiut de MEDIAFAX.

Social-democraţii vor propune următorului guvern „100 măsuri pentru stabilizarea ţării”.

Printre acestea se regăsesc măsuri pentru combaterea pandemiei, respectiv accesul la medicaţie antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripţie medicală, constituirea unităţii de achiziţie, stocare şi distribuţie a medicaţiei specifice pacienţilor COVID-19, extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajaţii sectoarelor esenţiale, pe o perioadă definită de timp, susţinerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă faţă de populaţie, extinderea rolului medicilor de familie şi organizarea unor centre ambulatorii de evaluare şi tratare a pacienţilor COVID-19 pentru a scădea presiunea de la nivelul spitalelor şi un pachet de informaţii uşor accesibil pentru toţi cetăţenii, respectiv răspunsuri la întrebările „ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când şi unde mă prezint la medic? De unde procur medicaţia necesară?”.

Asigurarea prin toate mijloacele a posibilităţii desfăşurării cursurilor în regim fizic, este una dintre măsurile pentru accesul copiilor educaţie.

„Cele 159 de zile de şcoală on-line derulate în cursul anului trecut au avut un impact negativ imens asupra elevilor, au condus la creşterea abandonului şcolar, la reducerea drastică a calităţii actului educaţional si au influenţat negativ dezvoltarea psihica si fizica a copiilor”, potrivit documentului citat.

„Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităţilor de învăţământ la nivelul consiliului de administraţie al şcolii, cu avizul autorităţii de sănătate publică şi consultarea tuturor factorilor implicaţi. Necesitatea introducerii unor criterii clare, care vizează atât nivelul de infectare dintr-o localitate, gradul de vaccinare al profesorilor şi părinţilor, dar şi posibilităţile reale ale fiecărei şcoli de asigurare a desfăşurării activităţii şcolare în siguranţă. Testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic trebuie realizată săptămânal. Operaţionalizarea programului Ministerul Educaţiei privind testarea efectivă în şcoli, cu personal instruit în acest sens, este prioritară. Achiziţia de teste trebuie făcută transparent şi trebuie să ţină seama de calitatea corespunzătoare a acestora, dar şi de nevoile reale ale sistemului educaţional”, sunt alte măsuri pentru accesul copiilor la educaţie.

Printre măsuri urgente pentru combaterea creşterii preţurilor, PSD propune plafonarea preţurilor la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiţi la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni, la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021 şi asigurarea subvenţiei la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeaşi pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici