Cursuri pentru viitorii părinţi: Zeci de persoane învaţă să schimbe corect scutece folosind un manechin în loc de bebeluş

Zeci de viitori părinţi învăţă cum se schimbă corect scutecul unui nou-născut sau care este poziţia de alăptare, în cadrul unor cursuri perinatale gratuite, la Cluj-Napoca, unde se foloseşte un manechin de 3,5 kg pe post de bebeluş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

210 afișări
Imaginea articolului Cursuri pentru viitorii părinţi: Zeci de persoane învaţă să schimbe corect scutece folosind un manechin în loc de bebeluş

Cluj: Viitorii părinţi învaţă să schimbe corect scutece folosind un manechin în loc de bebeluş

Ana Măiţă, din partea Asociaţiei Samas, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la lansarea cursurilor perinatale, că a aduce un copil pe lume nu învaţă, automat, un părinte să fie bun, care să ştie ce să facă cu un nou-născut în momentul în care îl aduce acasă.

”Prin cursurile perinatale organizate în cadrul proiectului <<Şcoala mamei>>, care sunt gratuite, oferim viitoarelor mămici, dar şi viitorilor tătici ocazia să înveţe despre ce înseamnă să devii părinte. A aduce un copil pe lume nu te învaţă, automat, cum să fi un părinte bun, care ştie ce să facă cu un nou-născut în momentul în care îl aduce acasă. Prin aceste cursuri despre naştere, alăptare şi îngrijirea bebeluşului, părinţii primesc maximum de informaţii practice de la specialişti, atât pentru perioada sarcinii, cât şi pentru primele luni de la naştere. Cu ajutorul unui bebe manechin de 3,5 kg, viitorii părinţi învaţă cum să-i facă băiţa celui mic, să schimbe corect scutece, care este poziţia copilului la sân pentru alăptare sau cum se ţine corect bebeluşul în braţe. Sunt lucruri mici, dar foarte importante, pe care, dacă le învăţăm şi le aplicăm corect, ne salvează de probleme”, a spus Măiţă.

Potrivit acesteia, şi viitorii taţi pot face tot ce face o mamă, cu excepţia naşterii şi alăptării, astfel încât să preia o parte din responsabilităţile de creştere a copilului.

”Am venit cu soţia, care este însărcinată, să o susţin, am venit pentru a fi pregătiţi. Astfel de cursuri cred ne ajută în proporţie de 80%, e bine că avem ocazia să învăţăm ceva”, a spus un viitor tătic.

Cursurile perinatale durează 12 zile şi sunt necesare în contextul în care în România, un bebeluş moare la fiecare 6 ore, rata de alăptare exclusivă este de doar 29,8% iar peste 32% dintre gravide nasc fără niciun control medical în timpul sarcinii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici