Cursuri suspendate joi în 1.263 de şcoli din cauza zăpezii şi a viscolului. Care sunt judeţele afectate

Cursurile au fost susendate joi în 1.263 de şcoli din judeţele Vaslui, Botoşani, Neamţ, Teleorman, Iaşi, Hunedoara şi Dolj, în care învaţă 143.887 de elevi, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Stelian Fedorca.

383 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate joi în 1.263 de şcoli din cauza zăpezii şi a viscolului. Care sunt judeţele afectate

Cursuri suspendate joi în 1.263 de şcoli din cauza zăpezii şi a viscolului. Care sunt judeţele afectate (Imagine: Elena Craescu/Mediafax Foto)

Dintre cele 1.263 de unităţi de învăţământ în care joi au fost suspendate cursurile, 613 sunt din judeţul Dolj, 538 sunt din Botoşani, 48 din Vaslui, 36 din Iaşi, 16 din Neamţ, 11 din Teleorman şi una din Hunedoara, a spus Stelian Fedorca.

Secretarul de stat a precizat că dintre cei peste 1.200 de elevi care nu au mers la cursuri, 50.000 sunt din judeţul Dolj, 74.715 sunt din Botoşani, 3.385 din Vaslui, 8.950 din Iaşi, 4.774 din Neamţ, 2.055 din Teleorman şi opt din Hunedoara.

O situaţie specială a fost înregistrată în judeţul Botoşani, unde mai mulţi elevi au rămas înzăpeziţi pe drumul spre casă, a spus Stelian Fedorca.

Astfel, 24 de elevi de la Liceul "Ştefan Luchian" din Botoşani au fost cazaţi peste noapte la Poliţia de Frontieră, iar 21 au dormit în şcoală. Alţi 135 de copii de la Şcoala "Mihail Sadoveanu" din Dumbrăviţa, judeţul Botoşani au rămas în şcoală, a precizat secretarul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici