Cursuri suspendate miercuri în peste 3.000 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe elevii vor sta acasă

Peste 345.000 de elevi din 3.083 de unităţi de învăţământ vor sta miercuri acasă, cursurile fiind suspendate în toate şcolile din judeţele Buzău, Prahova şi Vrancea, a anunţat marţi seară ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

1097 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate miercuri în peste 3.000 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe elevii vor sta acasă

Cursuri suspendate miercuri în peste 3.000 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe elevii vor sta acasă (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto)

Inspectoratele şcolare judeţele din Buzău, Prahova şi Vrancea au anunţat că toate unităţile de învăţământ vor fi închise miercuri.

De asemenea, patru inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în peste o sută de unităţi de învăţământ, 12 judeţe vor avea cel mult o sută de unităţi de învăţământ închise, iar în alte zece judeţe vor fi mai puţin de zece unităţi închise, a spus Cătălin Baba.

Ministrul Educaţiei a precizat că miercuri vor fi 3.083 de unităţi de învăţământ închise, iar 345.852 de elevi vor rămâne acasă, ceea ce înseamnă o reducere cu peste 50 la sută a şcolilor şi elevilor afectaţi de vreme.

Cătălin Baba a mai spus că în Bucureşti şi 11 judeţe, respectiv Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Maramureş, Mureş, Olt, Sălaj şi Sibiu, cursurile în toate unităţile de învăţământ se desfăşoară normal miercuri.

Ministrul Educaţiei a mai spus că recuperarea materiei se va face, după evaluare, pe tot parcursul anului şcolar.

Cursurile au fost suspendate marţi în 8.212 unităţi de învăţământ, în Capitală şi în judeţele Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova şi Vrancea fiind închise toate unităţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici