Cursurile vor fi suspendate luni şi în toate şcolile din Vrancea şi Tulcea

Cursurile vor fi suspendate luni şi în toate unităţile de învăţământ din judeţele Vrancea şi Tulcea, precum şi în mai multe şcoli din Olt şi Dâmboviţa, decizii similare fiind luate anterior şi pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Brăila.

1860 afișări
Imaginea articolului Cursurile vor fi suspendate luni şi în toate şcolile din Vrancea şi Tulcea

Cursurile vor fi suspendate luni şi în toate şcolile din Vrancea şi Tulcea (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, Lidia Dumbravă, toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi închise luni, această decizie fiind luată în urma discuţiilor purtate între inspectorii şcolari, directorii şcolilor şi primari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am luat decizia de a închide şcolile din judeţul Vrancea ca urmare a viscolului şi a căderilor masive de zăpadă. Cursurile vor fi reluate după ce fenomenele meteorologice vor înceta, iar copiii se vor putea deplasa în condiţii de siguranţă la şcoli", a declarat şi prefectul de Vrancea, Nicuşor Halici.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma condiţiilor meteo nefavorabile, cursurile vor fi suspendate şi în unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea, în timp ce în Olt şi Dâmboviţa orele ”se vor desfăşura parţial”.

”În judeţul Olt, orele de curs nu se vor desfãşura în şcoli din 18 localităţi. În judeţul Dâmboviţa, cursurile au fost anulate din cauza lipsei apei potabile în localităţile Pucioasa, Vulcana Pandele, Doiceşti şi Brăneşti. În ceea ce priveşte cursurile universitare din zonele afectate de ninsori şi viscol, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au luat legătura cu rectorii instituţiilor de învăţământ superior din oraşele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanţii instituţiilor universitare au decis ca desfãşurarea cursurilor şi a examenelor să nu fie afectată. În situaţia în care studenţii nu vor reuşi să susţină evaluările din cadrul sesiunii, acestea vor putea fi reprogramate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Până în prezent au fost luate decizii de închidere a şcolilor şi grădiniţelor şi pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Brăila.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici