Curtea de Apel Bucureşti a RESPINS cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijinul tuturor consilierilor/ Replica PSD: Cred că fie glumiţi, fie iar aveţi halucinaţii

USR anunţă că a fost respinsă de către Curtea de Apel Bucureşti o cerere de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit, în noiembrie anul trecut, că cele 22 de companii municipale sunt ilegale. Astfel, decizia din 2018 rămâne în vigoare, iar Gabriela Firea cere sprijinul tuturor consilierilor.

4555 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti a RESPINS cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijinul tuturor consilierilor/ Replica PSD: Cred că fie glumiţi, fie iar aveţi halucinaţii

CAB a respins cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijin

„Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiţie: Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătoreşti referitoare la companiile municipale. În luna noiembrie a anului trecut, instanţa a
constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii. Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de USR Bucureşti.

Ulterior, potrivit sursei citate, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătoreşti, invocând faptul că ”avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului şi nici nu a avut cum să anunţe acest lucru în termen de 5 zile”, spun cei de la USR.

„Singura probă depusă de avocaţii angajaţi de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverinţă medicală din care reiese că avocatul ”este suferind de colică biliară”. Instanţa a respins cererea şi a menţinut astfel decizia privind ilegalitatea înfiinţării companiilor municipală”, se mai arată în comunicatul USR.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere acum sprijinul tuturor grupurilor politicie din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru a „debloca situaţia”.

„Ţin foarte mult la acest model administrativ (al Companiilor Municipale -n.r.) şi sunt convinsă că bucureştenii vor avea doar de câştigat. De aceea, invit toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General să ni se alăture în încercarea de a debloca această situaţie. Îi rog pe consilierii generali să încerce să acţioneze dincolo de calculul politic pe termen scurt, şi să vină cu propuneri constructive de care vom ţine cont. Bucureştenii vor şti că interesele lor au fost puse mai presus de cele politice şi electorale”, transmite Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor PMB, în CGMB se vor propune proiecte de hotărâri care să fie „în acord cu decizia instanţei”.

„În urma respingerii de către Curtea de Apel Bucureşti a cererii de revizuire a deciziei de anulare a hotărârilor de consiliu prin care s-au înfiinţat companiile municipale, ne exprimăm în continuare determinarea de a presta servicii şi lucrări publice prin intermediul companiilor propria şi nu prin regii autonome bugetofage sau companii private interesate exclusiv de profitul propriu, aşa că vom veni în faţa Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înfiinţare ale companiilor municipale cu decizia instanţei, respectiv adoptarea acestora cu două treimi”, se arată într-un comunicat PMB.

Consilierul general PSD Orlando Culea a criticat-o joi pe Gabriela Firea pentru ultimele afirmaţii despre legalitatea companiilor municipale. „Cred că fie glumiţi, fie iar aveţi halucinaţii”, i-a transmis el primarului general al Capitalei.

„Am citit astăzi (joi - n.r.), în presă, un text însuşit de d-na Primar General ca urmare a pronunţării de către instanta a unei noi hotărâri referitoare la nelegalitatea înfiinţării companiilor municipale. Din păcate, din nou, d-na primar general tratează într-un mod atât de superficial această chestiune încât mă îngrijorează. Nu situaţia domniei sale mă îngrijorează, ci a oamenilor care, fie din credulitate, fie din inconştienţă, iau decizii în legătură cu aceste companii asumându-şi răspunderea pentru ele. Le atrag atenţia că răspunderea pentru ce fac şi ce semnează este una personală şi aura doamnei primar nu-i poate absolvi de ea. Am fost şocat să observ în textul respectiv cum dumneaei afirma că aceste companii au fost înfiinţate în deplină legalitate. Doamnă primar general, asupra legalităţii înfiinţării acestora nu sunteţi calificată nici profesional şi nici moral să vă pronunţaţi atâta vreme cât mai multe instanţe au stabilit şi au hotărât ca acestea au fost înfiinţate cu încălcarea legii, într-un cuvânt <ilegal>. Opriţi-vă din a îndemna/obliga oamenii nevinovaţi să încalce legea încontinuu prin ignorarea dispoziţiilor acestor hotărâri ale instanţelor”, a declarat pentru MEDIAFAX Orlando Culea.

El a mai spus că a ”rămas mut de uimire” când a citit aprecierile Gabrielei Firea despre performanţele Companiei municipale pentru managementul traficului.

„Cât priveşte performanţele acestor companii, pe care le clamaţi cu nonşalanţă, am rămas mut de uimire când am citit exemplul pe care l-aţi dat cu privire la managementul traficului de dinainte de a fi gestionat de compania municipală comparativ cu perioada când acesta a fost gestionat de companie. Dumneavoastră chiar credeţi că cetăţenii Bucureştiului sunt proşti? Cum puteţi afirma că, în prezent, a crescut calitatea în ce priveşte managementul traficului faţă de acum doi ani? Vi se pare că se circula mai bine? Cred că fie glumiţi, fie iar aveţi halucinaţii. Mai există posibilitatea să nu citiţi comunicatele pe care armata de "specialişti" în presă şi imagine publică le concepe şi acestea să ajungă a fi publicate fără nobila dumneavoastră contribuţie. În acest din urmă caz vă îndemn să ii concediaţi, pentru ca va aduc numai deservicii”, a adăugat Orlando Culea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici