Curtea de Apel Alba anulează o condamnare pentru abuz în serviciu, considerând „dezincriminată” fapta

Curtea de Apel Alba a desfiinţat în totalitate o decizie de condamnare pentru abuz în serviciu, considerând dezincriminată fapta. Decizia vine ca urmare a admiterii contestaţiei unui angajat al Consiliului Judeţean Hunedoara care fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

5164 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Alba anulează o condamnare pentru abuz în serviciu, considerând „dezincriminată” fapta

O faptă de abuz în serviciu, dezincriminată la Curtea de Apel Alba Iulia (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că s-a dispus încetrea executării pedepsei.

”Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, în 9 februarie, dezincriminată fapta de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat contestatorul şi a dispus încetarea executării pedepsei de trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă”, a spus, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Astfel, soluţia pe scurt pronunţată de instanţă se prezintă astfel:

DECIDE Admite contestaţia formulată de condamnatul Dan Daniel împotriva încheierii penale nr.154/16.11.2016 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr.4754/97/2016, pe care o desfiinţează în totalitate şi, procedând la soluţionarea cauzei: În baza art.595 alin.1 C.proc.pen. rap.la art.4 teza a II-a C.pen. constată dezincriminată fapta prevăzută de art.297 alin.1 C.pen. rap.la art.13 ind.2 din Legea nr.78/2000 pentru care a fostcondamnat contestatorul în dosarul nr.3230/97/2015 prin sentinţa penală nr.133/21.10.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, definitivă prin decizia penală nr.338/5.04.2016 pronunţată de Curtea de Apel Albă Iulia şi în consecinţă: Dispune încetarea executării pedepsei de 3 ani închisoare, a pedepsei complementare a interzicerii exercitării pe 2 ani a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzută de art.66 alin.1 lit. a, b, art. 66 al.2 C. pen. şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b, C. pen., aplicate prin sentinţa penală nr.133/21.10.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, definitivă prin decizia penală nr.338/5.04.2016 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici