Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea şefului CJ Hunedoara împotriva deciziei ANI de incompatibilitate

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, acţiunea în contencios administrativ prin care şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, Ioan Mircea Moloţ, a atacat decizia de incompatibilitate dată de Agenţia Naţională de Integritate în cazul său.

338 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea şefului CJ Hunedoara împotriva deciziei ANI de incompatibilitate

Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea şefului CJ Hunedoara împotriva deciziei ANI de incompatibilitate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa a respins acţiunea în contencios administrativ formulată de Ioan Mircea Moloţ împotriva unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate, care stabilise că acesta se află în stare de incompatibilitate cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, în condiţiile în care, în perioada 26 septembrie 2008 - 31 ianuarie 2009, a fost şi preşedinte al AGA Drumuri şi Poduri Deva.

Potrivit sursei citate, hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de intervenţie accesorie formulată de Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România şi Asociaţia Civică Dreptatea în favoarea pârâtei Agenţia Naţională de Integritate.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că va formula recurs împotriva deciziei.

"Dacă şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine decizia, atunci mă voi întoarce la viaţa mea dinainte de a fi preşedinte al CJ Hunedoara. Eu nu cred că va fi nevoie să fac acest lucru. ANI m-a declarat incompatibil deoarece am făcut parte din AGA Drumuri şi Poduri desemnat de CJ. La AGA nu am fost remunerat, nu s-a întâmplat nimic, iar juriştii CJ nu au spus nimic despre acest lucru, că aş fi în stare de incompatibilitate. De asemenea, hotărârea CJ prin care am fost desemnat în AGA a trecut pe la Prefectura Hunedoara care nu a trimis-o înapoi. Oare nu sesiza nimeni dacă era o încălcare a legii? Eu am fost declarat incompatibil retroactiv. Asta în condiţiile în care o solicitare a CJ Hunedoara făcută în urmă cu trei-patru ani la ANI prin care ceream să ne anunţe dacă actualul prefect de Hunedoara, Sorin Vasilescu, pe atunci membru CJ şi director la nu ştiu ce agenţie, este incompatibil nu a primit nici astăzi un răspuns", a declarat Moloţ.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (USL), a fost găsit în incompatibilitate de către ANI, întrucât a fost şi preşedinte al AGA, respectiv reprezentant în adunările generale ale SC Drumuri şi Poduri Deva.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluării începute în 20 martie 2012, că Mircea Ioan Moloţ a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local SC Drumuri şi Poduri SA Deva, se arăta într-un comunicat de presă al instituţiei.

Mircea Ioan Moloţ a fost validat în funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara în 16 iunie 2008, iar din 26 septembrie 2008 a deţinut şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la SC Drumuri şi Poduri SA Deva, a precizat ANI.

Potrivit prevederilor articolului 87, alineatul 1, literele e şi f din Legea 161/2003, "funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: (...) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional".

Ulterior, Mircea Ioan Moloţ a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (USL), a câştigat, în 2012, al treilea mandat la conducerea instituţiei. Mircea Ioan Moloţ are 63 ani, este profesor de matematică şi este membru PNL din anul 1996. În anul 2000 a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Deva. În 2004 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, mandat pe care l-a câştigat şi la alegerile locale din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici